24 de gen. 2013

El Cas Quirón com exemple de la lluita veïnal, amb Marta Cañadas (Arquitecte).


Dimarts 29 de gener a les 19:30 hores.

Xerrada-col·loqui sobre El Cas Quirón  com exemple de la lluita veïnal, amb Marta Cañadas (Arquitecte).

El que s'ha anomenat "cas Quiron" és un procés de lluita veïnal contra una "Modificació del PGM de Barcelona", per la qual, mitjançant una permuta, la clínica Quirón  es traslladava a un solar propietat de l'Ajuntament i, a més a més, tenia un benefici de 12 milions d’euros.
Quatre Associacions de Veïns, després de diversos enfrontaments amb l'Ajuntament, vam recórrer judicialment i hem aconseguit que l'antiga clínica no  es requalifiqui i continuï essent un equipament. Aquest és només un exemple de les possibilitats que tenim els ciutadans per lluitar contra la corrupció i la prepotència.
 

http://www.graciatelevisio.cat/els-ve-ns-guanyen-el-cas-quir-n

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcernbcn@gmail.com
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Web: http://www.pangea.org/ecoconcern

20 de gen. 2013

Què passa amb l'aigua?, amb Moisès Subirana Iborra


Dimarts 22 de gener a les 19:30 hores.

Tema d’actualitat: Què passa amb l'aigua?, amb Moisès Subirana Iborra (enginyer industrial, màster en enginyeria i energia, i un altre en anàlisi econòmica i filosòfica del capitalisme contemporani; membre d'Enginyeria Sense Fronteres. Des d'aquesta organització participa a la plataforma Aigua és Vida).

Mentre al món el 90% de les connexions domiciliàries d'aigua les gestiona el sector públic, a Catalunya aquest percentatge s'inverteix. Els impactes negatius de la gestió privada de l'aigua sobre la societat, l'economia i el medi fa anys que estan contrastats des de múltiples esferes (acadèmica, social, institucional); tot i així, estem vivint una onada de privatitzacions en el camp de l'aigua que aprofundeix en un model que aporta més problemes que no en soluciona. Qui potencia, llavors, la privatització de l'aigua? a quins interessos respon? Quines alternatives i experiències reals trobem, tant a casa nostra com a fora?

--ENTRADA LLIURE--

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcernbcn@gmail.com
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Web: http://www.pangea.org/ecoconcern

11 de gen. 2013

Presentació del llibre "Dotze mites sobre la fam"

Dimarts 15 de gener a les 19:30 hores. Entrada lliure

Xerrada-col·loqui sobre el llibre "Dotze mites sobre la fam", amb Gustau Duch i Xavier Montagut (membre de la Xarxa de Consum Solidari).

L’interès d’aquest llibre rau en què elimina la principal justificació de la guerra permanent dels rics i poderosos contra la resta de la població mundial, sota el pretext que el nostre món és massa petit i no dóna prou aliments per a la quantitat d’éssers humans que hi ha, en creixement fins que s’estabilitzi la població, quan tots els països del món hagin acomplert la seva transició demogràfica.
També és documenta acuradament que la pagesia ecològica de petita explotació, amb barreja de conreus i amb recursos compartits entre els diferents pagesos, és molt rendible i permet alimentar  molta més gent que la pagesia de gran explotació, amb agroquímics i plantes transgèniques.
Xavier Montagut: Economista, especialista en comerç internacional, consum responsable i comerç just. En la actualitat és presidente en de l'asociació Xarxa de Consum Solidari.
Gustau Duch Guillot: Llicenciat en Veterinària i Postgrau en direcció d'empreses. Director de Veterinaris sense Fronteres des de 1991 fins al 2009. També, en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament, ha estat membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de ONGD, de la Plataforma Rural i President de AGORA NordSud. En els últims 7 anys col·labora amb moviments i campanyes relacionades amb la lluita per la Sobirania Alimentària dels Pobles. com la Via Camperola i amb campanyes com "No et mengis el món" o "Som lo que Sembrem". Participa en diferents mitjans de premsa escrita com El Periódico de Catalunya, Público...
 
El llibre es podrà adquirir a la xerrada «World Hunger: Twelve Myths» (editat per Icària en castellà amb el nom: «Doce mitos sobre el hambre», «Dotze mites sobre la fam»).

====

Contraportada del llibre «World Hunger: Twelve Myths» («Doce mitos sobre el hambre», «Dotze mites sobre la fam») d'Icària Antrazyt.

Edició totalment revisada i actualitzada d'un dels llibres més complets sobre la fam al món. Els seus autors, tres dels més destacats experts internacionals en alimentació i agricultura, analitzen minuciosament els mites que impedeixen afrontar degudament aquesta problemàtica.

Basant-se en les detallades investigacions realitzades per l'Institut for Food and Development Policy (Food First), Frances Moore Lappé, Joseph Collins i Peter Rosset estudien en profonditat les polítiques que han impedit i segueixen impedint que la gent pugui alimentar-se a si mateixa a tot el món, tant en els països del sud com en els del nord.

Alhora, analitzen els criteris erronis que durant anys han influït negativament sobre els nostres propis interessos nacionals, socials i humanitaris. Escrit en un estil senzill i accessible, aquest llibre contribueix a desmuntar mites presos com irrebatibles i, el més important, convenç els lectors que posar-se del costat dels famolencs no només és un gest humanitari sinó una forma de contribuir al benestar de tota l'espècie humana.

««World Hunger: Twelve Myths» Doce mitos sobre el hambre», «Dotze mites sobre la fam») enfoca problemes d'enorme significat per la humanitat i recolzant-se en informació molt valuosa i sovint sorprenent, els seus autors desborden en perspicàcia, sentit comú i una profunda honestedat. Més que en una obra de consulta, aquest llibre mereix convertir-se en una guia pràctica per a l'acció».
Noam Chomsky, MIT.


«Un missatge meravellosament lúcid: la principal causa de morts i malalties és la fam, el remei és l'alimentació, el remei existeix. El seu missatge contribueix a demolir mites insostenibles i a proveir-nos per la tasca política d'acabar amb la fam, aquí i en qualsevol indret del planeta».
Dr Barry Commoner.

====

Entrevista a un dels autors del llibre, en Peter Rosset.
Teniu, dins del lloc web d'Alexandre Deulofeu (http://deulofeu.org), diferents versions amb els seus enllaços de l'entrevista a un dels autors del llibre, en Peter Rosset, publicada dins la secció «La Contra» del rotatiu «La Vanguardia», del dissabte, 16 d'abril del 2005:

En català en format «HTML»:

http://www.deulofeu.org/index.php?idioma=1&pagina=501

En castellà en format «HTML»:

http://www.deulofeu.org/index.php?idioma=2&pagina=501

En castellà en format «pdf»:

http://www.deulofeu.org/Alexandre_Deulofeu_-_Todo_pais_puede_alimentar_su_gente_-_Peter_Rosset_castellano.pdf


(Texto en castellano).

Sumario:
1. Martes 15/1. Charla-coloquio sobre el libro: «Doce mitos sobre el hambre» con Gustau Duch y Xavier Montagut.
2. 
Contraportada del libro «World Hunger: Twelve Myths» («Doce mitos sobre el hambre»).
3. E
ntrevista a uno de los autores del libro, Peter Rosset.Martes 15/1. Charla-coloquio sobre el libro: «Doce mitos sobre el hambre» con Gustau Duch y Xavier Montagut.
Martes, 15 de enero de 2013 a las 19 horas 30 minutos, en la sede de la asociación Ecoconcern-Innovación Social, calle Mare de Déu del Pilar, 15, principal, de Barcelona.

Charla-coloquio sobre el libro «World Hunger: Twelve Myths» (editado por Icària en castellano con el nombre: «Doce mitos sobre el hambre»), con los ponentes Gustau Duch y Xavier Montagut.

El interés de este libro radica en que elimina la principal justificación de la guerra permanente de los ricos y poderosos contra el resto de la población mundial, bajo el pretexto que nuestro mundo es demasiado pequeño y no da suficientes alimentos para la cantidad de seres humanos que hay, en crecimiento hasta que se estabilice la población, cuando todos los países del mundo hayan alcanzado su transición demográfica.

También se documenta cuidadosamente que la agricultura ecológica de pequeña explotación, con mezcla de cultivos y con recursos compartidos entre los diferentes agricultores es muy rentable y permite alimentar mucha más gente que la agricultura de gran explotación, con agroquímicos y plantas transgénicas.

====

Contraportada del libro «World Hunger: Twelve Myths» («Doce mitos sobre el hambre») de Icaria Antrazyt.

Edición totalmente revisada y actualizada de uno de los libros más completos sobre el hambre en el mundo. Sus autores, tres de los más destacados expertos internacionales en alimentación y agricultura, analizan minuciosam,ente los mitos que impiden afrontar debidamente era problemática.

Basándose en las detalladas investigaciones realizadas por el Institut for Food and Development Policy (Food First), Frances Moore Lappé, Joseph Collins y Peter Rosset estudian en profundidad las políticas que han impedido y siguen impidiendo que la gente pueda alimentarse a sí misma en todo el mundo, tanto en los países del sur como en los del norte.

Al mismo tiempo, analizan los criterios erróneos que durante años han influido negativamente sobre nuestros propios intereses nacionales, sociales y humanitarios. Escrito en un estilo sencillo y accesible, este libro contribuye a desmontar mitos tenidos como irrebatibles y, lo más importante, convence a los lectores de que ponerse del lado de los hambrientos no sólo es un gesto humanitario sino un modo de contribuir al bienestar de toda la especie humana.

««World Hunger: Twelve Myths» Doce mitos sobre el hambre») enfoca problemas de enorme significado para la humanidad y apoyándose en información muy valiosa y con frecuencia sorprendente, sus autores desbordan en perspicacia, sentido común y una profunda honestidad. Más que en una obra de consulta, este libro merece convertirse en una guía práctica para la acción».
Noam Chomsky, MIT.


«Un mensaje maravillosamente lúcido: la principal causa de muertes y enfermedades es el hambre; el remedio es la alimentación; el remedio existe. Su mensaje contribuye a demoler mitos insostenibles y a pertrecharnos para la tarea política de acabar con el hambre, aquí y en cualquier lugar del planeta».
Dr. Barry Commoner.

====

Entrevista a uno de los autores del libro, Peter Rosset.
Tenéis, dentro del sitio web de Alexandre Deulofeu (http://deulofeu.org), diferentes versiones con sus enlaces de la entrevista a uno de los autores del libro, Peter Rosset, publicada en la sección «La Contra» del rotativo «La Vanguardia», del sábado, 16 de abril de 2005:

En castellano en formato «HTML»:

http://www.deulofeu.org/index.php?idioma=2&pagina=501

En castellano en formato «pdf»:

http://www.deulofeu.org/Alexandre_Deulofeu_-_Todo_pais_puede_alimentar_su_gente_-_Peter_Rosset_castellano.pdf

Muchas gracias por compartir esta información.

Ecoconcern-Innovación Social.
Mare de Déu del Pilar 15, principal.
08003 Barcelona
Teléfono: 93-319.03.51
Correo electrónico: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

7 de gen. 2013

Catastroika - 1ª Part


Dimarts 8 de gener a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern,

Cinefòrum amb la projecció del documental: ”Catastroika  – Grècia 2012”,
dels periodistes Aris Chatzistefanou i Katerina Kitidi. 1ª part del Documental amb subtítols en castellà.


El documental descobreix els resultats de l'actual venda a empreses privades dels recursos públics de Grècia, exigits a fi d'afrontar l'immens deute sobirà del país. Slavoj Zizek, Naomi Klein, Luis Sepulveda, Ken Loach i Greg Palast parlen sobre les mesures d'austeritat del govern grec, així com de l'atac contra la Democràcia a Europa, després de la propagació general de la crisi financera. Acadèmics i especialistes presenten aspectes desconeguts dels programes de privatització a Grècia i a l’estranger.
Aquest documental és una lògica seqüela i continuació de l'anterior “Debtocracy”, que es va projectar en la nostra associació el 13 de març de 2012 i que es pot veure directament des de la nostra entrada del blog:
Es projectarà en dues parts a causa de la seva llarga durada (oportunament s’anunciarà la data  de projecció), ja que "Catastroika" és un bon document gràfic per saber el que ens ve al damunt, sobretot,  a espanyols i italians. Ja que estem recorrent uns passos semblats als de la protagonista del vídeo, Grècia. Sobretot quan es parla amb certa seguretat d'una hipotètica intervenció completa a Espanya.

--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcernbcn@gmail.com
<ecoconcern@pangea.org><http://www.pangea.org/ecoconcern>
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern