30 d’oct. 2013

Celebració de la festa de Tots Sants – Castanyada al local social



 

Dimarts 5 de novembre a les 19:00 hores.

Celebració de la festa de Tots Sants – Castanyada al local social

Farem la celebració de la tradicional castanyada xerrant, amb música, castanyes, moniatos, panellets i moscatell. 
Veniu que ens ho passarem molt bé. Preu de la castanyada 10 €



25 d’oct. 2013

El camí dels Països Catalans: una ruta de senderisme sociocultural creada participativament, amb Lluís Planes


Aquest dimarts 29 d’octubre, a les 19:30 hores

Xerrada-col·loqui: El camí dels Països Catalans: una ruta de senderisme sociocultural creada participativament, amb Lluís Planes (President de l’Associació Pas). 


El Camí, que enguany compleix 10 anys des de la seva llavor inicial, esdevé una eina de vertebració social i nacional, d'estímul d'una economia local i sostenible, de posada en valor del patrimoni cultural, històric i social de cada població, i també una eina de democràcia participativa per canalitzar les propostes i la força del poble en relació als actuals reptes comuns, a fi de generar entre tots una societat i un país millors, més justos i sostenibles. Us esperem!
Més informació: http://www.elcami.cat
Charla-coloquio: El camino de los Países Catalanes: una ruta de senderismo sociocultural creada participativamente, con Lluís Planes (Presidente de la Asociación Pas).


Martes 29 de octubre, a las 19 horas 30 minutos.

Entrada libre.

El Camí, que este año cumple 10 años desde su impulso inicial, se convierte en una herramienta de vertebración social y nacional, de estímulo de una economía local y sostenible, de puesta en valor del patrimonio cultural, histórico y social de cada población, y también una herramienta de democracia participativa para canalizar las propuestas y la fuerza del pueblo en relación a los actuales retos comunes, a fin de generar entre todos una sociedad y un país mejores, más justos y sostenibles.

Más información en: http://www.elcami.cat

                                       EcoConcern-Innovació Social
                       Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
                  Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
                                 Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
                        Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
                            Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

19 d’oct. 2013

Presentació del llibre: L’hora dels Voltors, amb Josep Manuel Busqueta

Dimarts 22 d’octubre a les 19:30 hores

Presentació del llibre: 

L’hora dels Voltors, amb Josep Manuel Busqueta (membre  de TAIFA i autor del llibre).

En aquesta sessió es farà una presentació del arguments i idees que es presenten en el llibre "L'Hora delsVoltors", editat per l'Editorial el Jonc.


La crisi explicada a una ciutadania estafada. Amb el llibre es pretén posar el focus, de manera didàctica i intel·ligible, a analitzar les raons de la persistència de la depressió tant des d’un punt de vista global com a escala dels Països Catalans i mostrar com aquesta crisi s’està convertint en l’excusa perfecta per agenollar tota una societat als peus dels poderosos.
A més, però, també fa més palesa que mai la necessitat inajornable de cercar alternatives a un sistema fracassat, profundament injust i insolidari, per part de totes aquelles persones que aspiren a viure en una societat de persones lliures i a no ser tractades com a mercaderies.

Us esperem!
__________________
(Texto en castellano).

Presentación del libro:

«L'hora dels Voltors» («La hora de los Buitres»), con José Manuel Busqueta (miembro de TAIFA y autor del libro). Entrada libre.

En esta sesión se hará una presentación del argumentos e ideas que se presentan en el libro «L'hora dels Voltors» («La Hora de los Buitres»), editado por la Editorial «el Jonc».

La crisis explicada a una ciudadanía estafada. Con el libro se pretende poner el foco, de manera didáctica e inteligible, a analizar las razones de la persistencia de la depresión tanto desde un punto de vista global como a nivel de los Países Catalanes y mostrar cómo esta crisis está convirtiendo en la excusa perfecta para arrodillarse toda una sociedad a los pies de los poderosos.

Además, sin embargo, también hace más patente que nunca la necesidad inaplazable de buscar alternativas a un sistema fracasado, profundamente injusto e insolidario, por parte de todas aquellas personas que aspiran a vivir en una sociedad de personas libres y no ser tratadas como mercancías.

Más información: http://elracodeldebat.blogspot.com.es/2013/10/presentacio-del-llibre-lhora-dels.html
¡Os esperamos!
_____________________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
 Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
 Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
 Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
 Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
 Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

10 d’oct. 2013

El Congrés d’energia de Catalunya, amb Joaquim Corominas



Dimarts 15 d’octubre a les 19:30 hores

Tema d’actualitat:
Xerrada-col·loqui sobre El Congrés d’energia de Catalunya,
amb Joaquim Corominas (doctor enginyer (UPC), màster en enginyeria elèctrica
(UC, Berkeley)). Entrada lliure.


Catalunya compte amb prou recursos energètics com per fer-la viable en un Estat independent?
Independent políticament, sí. Energèticament, no. Però cap dels vint-i-set estats de la UE és independent energèticament. El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió estan fent esforços per reduir la dependència exterior en recursos energètics, augmentant l’estalvi i l’eficiència energètica i el recurs a les fonts renovables locals.
La dependència en combustibles de Catalunya és del 97%, mentre que la d’Espanya és del 91% i la de la UE del 53%. La del total d’energia (incloent l’electricitat), és del 76,6% segons les estadístiques convencionals de considerar l’electricitat nuclear com a producció local. En cas contrari, la dependència fora del 95%.
A Catalunya hi ha un ampli marge per actuar vers aquests objectius, com es fa palès en el darrer pla energètic que es va orientant cap a les recomanacions i exigències de la UE, per exemple reduint la dependència d’energia primària al 91%. Disposar d’un estat propi facilitaria molt l‘assoliment dels objectius comunitaris.
Tota l'informació del congrés a : http://congresenercat.blogspot.com.es/2013_10_01_archive.html
Programa: https://www.dropbox.com/s/5z68foh5mmhqwy3/CoEnerCat_Programa_171013.pdf
Us esperem!

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
 Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
 Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
 Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
 Twitter d’EcoConcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
 Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

3 d’oct. 2013

Cinefórum: Cuatro litros por tonel amb presència de la seva productora

Aquest dimarts 8 d’octubre a les 19:30 hores, cinefòrum amb la projecció del documental:

“Cuatro litros por tonel”. (VOS Castellà 46’), de la realitzadora Belimar Roman i amb la presència de Nellberth Córdova (productora i assistent de direcció).
Vicenta, Marilín, Lluisa, Victoria, Marleny i 8 dones més, pageses veneçolanes, varen decidir independitzar-se econòmicament i formar MUBAY, una cooperativa productora d’abonament orgànic. Amb la col·laboració dels diferents membres de la comunitat han aconseguit sostenir la producció, superant nombrosos obstacles socials i culturals. El seu nou repte és aconseguir un transport rústic propi que els permeti mantenir la producció sense dependre dels favors dels veïns. Aquesta recerca dóna lloc al seu voltant a amenaces que poden destruir el projecte que les ha mantingut unides tant temps.

Entrada lliure. Us esperem!
_________________________________________

(Castellano) 

Dia: Martes 8 de octubre a las 19y30 en Ecoconcern Innovació Social,
Titulo: Cuatro litros por tonel;
Subtítulo: receta por un 350 
Realizador: Belimar Román
Produción y asistente de dirección: Nellberth Córdova
Año: 2010
Duración: 70 min
País: Venezuela
idioma: Español
Entrada abierta y gratuíta!

Sinopsis:

Vicenta, Marilín, Luisa, Victoria, Marleny y otras ocho mujeres campesinas venezolanas decidieron independizarse económicamente y formar Mubay, una cooperativa productora de abono orgánico. Con la colaboración de los distintos miembros de la comunidad han logrado sostener la producción, superando numerosos obstáculos sociales y culturales. Su nuevo reto es conseguir un transporte rústico propio que les permitiría mantener a tono la producción, sin depender de los favores de los vecinos. Esta búsqueda detonará a su alrededor amenazas que podrían destruir el proyecto que las ha mantenido unidas por tanto tiempo. 


NELLBERTH CÓRDOVA, Licenciada en Medios Audiovisuales y una maestría en Producción y Dirección de Cine de Ficción, cuenta entre sus estudios. Ha desarrollado su profesión mayormente en Venezuela, desde diferentes áreas especialmente en la producción y el guión. Éste tiempo lo ha compartido con otro apasionante mundo de creación como es el teatro y la danza, principalmente movida por su interés en la memoria corporal. Otra línea de trabajo están dados bajos los cuestionamientos acerca del tiempo, desarrollando una intensa y constante investigación acerca de estructuras narrativas fragmentadas y el entendimiento de las formas orgánicas del pensamiento para la construcción de historia y personajes. Interesada siempre en temas sociales, femeninos, medio ambientales, ha colaborado tanto en fase creativa, de investigación y de producción en diferentes proyectos de instalación, arte y arquitectura; de tipo interdisciplinario. Ha sido seleccionada en diversas convocatorias y festivales nacionales e internacionales. Recientemente colabora con proyectos de largometrajes en desarrollo, de diferentes países como Argentina y Perú, mientras prepara su opera prima de ficción, próxima a rodar en el 2014, en Venezuela.