28 de febr. 2014

El procés constituent, amb Arcadi Oliveres (economista, professor de la UAB).



Dimarts 4 de març a les 19:30 hores
Xerrada-col·loqui: El procés constituent, amb Arcadi Oliveres (economista, professor de la UAB).

El Procés Constituent, presentat públicament el 12 d’abril de 2013, pretén la creació d’un nou model polític i econòmic i ho vol fer mitjançant l’autoorganització i la mobilització social. El seu programa inicial es basa en un manifest comprensiu de deu punts que fan referència a les finances, els salaris i les pensions, la democràcia participativa, l’habitatge digne, la potenciació del sector públic, el dret al propi cos, la reconversió ecològica de l’economia, els drets de ciutadania per a tothom, el control públic dels mitjans de comunicació, la solidaritat internacional òbviament comprensiva d’una Catalunya sense exèrcit.
Es veurà l’evolució feta fins ara pel Procés, el moment actual i els reptes de futur.

Agenda d'Ecoconcern; http://elracodeldebat.blogspot.com.es/p/agenda-dactivitats-segonquadrimestre.html
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN 

21 de febr. 2014

Xerrada 25/2: Nutrició com a medicament amb Aitor Alonso (fisioterapeuta especialista en medicina natural)



Dimarts 25 de febrer a les 19:30 hores, xerrada-col·loqui sobre Nutrició com a medicament, amb Aitor Alonso (fisioterapeuta especialista en medicina natural, psiconeuroinmunòleg  i kinesióleg).

Deixeu que els aliments siguin la vostra medecina i que la medecina sigui el vostre aliment". Us convidem a un viatge, des d'aquesta frase tan inspiradora d'Hipòcrates al segle V abans de Crist, sense oblidar l'etapa en què l'home  va evolucionar com a espècie, on es va establir la fisiologia del nostre cos, idèntica genèticament a l'actual, a la nostra, a la teva. Ens endinsarem en la nutrició basada en la nostra biologia evolutiva, nutrició que la naturalesa ha seleccionat per a tu com a espècie humana durant 200.000 anys, en la qual els nostres gens han estat dissenyats i han evolucionat, aportant cada nutrient per a cada funció específica del cos (renal / hepàtica / digestiva / hormonal / sistema immune / sistema nerviós...). En aquesta xerrada també explicarem com trobar-los en el nostre entorn actual, per practicar una bona “nutrició com a medicament”.


ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcernbcn@gmail.com
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN
 

13 de febr. 2014

"El barri s’ha de defensar"

Dimarts 18 de febrer a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern: cinefòrum amb la projecció del documental "El barri s’ha de defensar", comptarem amb la presència de Neus Ràfols i Cristina Mora. Realitzadores i guionistes del documental

Aquesta és la història de la lluita d’un grup de veïns i veïnes de la Barceloneta per aturar la transformació d’un barri de pescadors i d’origen obrer, a un reducte turístic, i per frenar els processos socials que el deshumanitzen cada vegada més.
És també el retrat d’un veïnat que es nega a un model de ciutat pensat més per al turista que per al ciutadà.

______________________
La crònica de la lluita del veïnat de la Barceloneta, des del Pla dels Ascensors del 2005 fins a les actuals mobilitzacions per aturar la transformació del Port Vell en una marina de luxe, centra la línia argumental d'aquest documental “El barri s’ha de defensar”, de les realitzadores Neus Ràfols i Cristina Mora.
La història s’explica a través de la mirada coral de set protagonistes, majoritàriament dones, de l’AV de l’Òstia: la Pepa, la Gala, la Lourdes, la Maria Pino, la Joana, l’Antoni i el Paco. Aquests testimonis que viuen en la seva quotidianitat l’evolució del barri, són complementats amb les aportacions de tres veus expertes que donen el context històric, social i mediàtic d’aquestes transformacions: la periodista d’El Periódico de Catalunya, Patricia Castán; la historiadora i geògrafa urbana, Mercè Tatjer; i el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell.

El documental, al mateix temps que retrata la qualitat humana de les persones que estan liderant aquestes mobilitzacions i ret homenatge a la fundadora de l’AV de l’Òstia, Emília Llorca, denuncia les situacions de mobbing immobiliari, la proliferació dels apartaments turístics i, en general, els processos polítics, dirigits per les administracions públiques, per a transformar el barri, d’origen obrer i vinculat a les activitats del mar i el Port, en un parc temàtic pel turisme de luxe.

8 de febr. 2014

El Parlament Ciutadà, amb Itziar González (exregidora de l’Ajuntament de Barcelona)



Dimarts 11 de febrer a les 19:30 hores, tema d’actualitat sobre El Parlament Ciutadà, amb Itziar González (exregidora de l’Ajuntament de Barcelona).


El Parlament Ciutadà és un espai de confluència, un escenari de cooperació, una forma d'expressió i pressió i un instrument d'acció política de la ciutadania. Per això cal identificar i referenciar les persones, les entitats i els col·lectius que desenvolupen una tasca social significativa que condueixi a una Assemblea General Constitutiva del Parlament Ciutadà, amb la participació del màxim nombre possible de col·lectius i entitats que aportin:
. Propostes polítiques a desenvolupar o lleis a proposar, modificar o revocar
. Accions de desobediència civil o altres actuacions de caràcter transformador
. Propostes de consultes ciutadanes.
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcernbcn@gmail.com
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern