18 de set. 2014

És possible entendre la factura de la llum?; mesures per l’estalvi energètic a la llar, amb Josep Mª Castells

Dia 30 de setembre - Xerrada-col·loqui sobre, 
És possible entendre la factura de la llum?; mesures per l’estalvi energètic a la llar,
amb Josep Mª Castells (enginyer elèctric).

¿Es pot entendre la factura de la llum? Estratègies per reduir el seu import sense perdre qualitat del servei

Per poder entendre la factura de la llum, es necessari en primer lloc entendre els conceptes de potencia i energia, que determinen els dos principals factors que sumen per configurar el import total de la factura. Així dons, explicarem aquestos conceptes, amb exemples etc.

També explicarem la resta de conceptes que configuren la factura (lloguer de aparells, impostos, accés de tercers a la xarxa, etc). La comprensió de aquestos conceptes ens permetrà definir les estratègies a casa nostra per tal de reduir el import de la factura sense perdre qualitat del servei.



També explicarem les diferents modalitats de tarifa, (del mercat regulat i del mercat lliure) amb les consideracions econòmiques i fiscals favorables de algunes de les tarifes i les condicions que s' han de complir per poder fer ús de les mateixes.
Analitzarem també les potencies del diferents consumidors (il·luminació, rentadora, ordinador, etc.) per tal de definir estratègies de no simultaneïtat de ús, i també analitzarem la rendibilitat econòmica de possibles inversions (canvi de làmpades actuals per LED,s, instal·lació de doble vidre a les finestres, etc.), per poder reduir tan la potencia contractada com el consum i, per tant, el import de la factura.