27 de maig 2016

Xerrada-vídeo-col·loqui sobre "La Contaminació per pesticides; Lindano i Glifosato"


Dimarts 31 de maig a les 19:30 hores

Xerrada-vídeo-col·loqui sobre La Contaminació per pesticides; Lindano i Glifosato, amb la presència de Arturo Hortas (Director dels curtmetratges).

Es projectaran dos treballs breus del realitzador: el documental"Discovering Lindane- el llegat del HCH" i el curtmetratge "Les fronteres del glifosato". El primer treball, de 31’ de durada, tracta sobre la contaminació produïda per l'insecticida lindano en la població aragonesa de Sabiñánigo i que afecta a tota la conca del riu Gállego. El segon, de 13’, aborda la situació actual del Pla Colòmbia i de les fumigacions amb glifosato a la frontera entre Colòmbia i Equador. Després s'obrirà un debat amb el realitzador amb l'objectiu de reflexionar sobre els Conflictes i alternatives en el cicle de vida dels agroquímicos" i el públic assistent.

Arturo Hortas amb el últim premi pel seu treball sobre el Lindano
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 
C/Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn

Facebook:  ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 

19 de maig 2016

La Pobresa Energètica, una nova prioritat, amb Oriol Giménez Agulló (Eco serveis).

Dimarts 24 de maig a les 19:30 hores

Xerrada-col·loqui sobre "

La Pobresa Energètica, una nova prioritat" amb Oriol Giménez Agulló (Eco serveis).

La pobresa o precarietat energètica és la dificultat o la incapacitat de mantenir l'habitatge en unes condicions adequades de temperatura a un preu just. Les causes principals són la pobresa, la qualitat insuficient de l'habitatge, l'encariment de l'habitatge i els elevats preus de l’energia.
És en la Formació, comunicació i investigació en pobresa energètica, energies renovables i eficiència energètica, on Ecoserveis estudia temes relacionats amb energia i societat des de 1992. Aquests projectes es realitzen amb col·laboració amb altres entitats a nivell europeu, estatal i local. Conscients i segurs de que es poden reduir les agressions al medi ambient i millorar la vida de les persones pel coneixement i l’accés a tecnologies alternatives cal participar en projectes que estudien facetes de la relació entre energia i societat.

Oriol Gimènez Agullò durant una intervenció

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 
C/Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn

Facebook:  ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 

11 de maig 2016

"Ciudades utópicas, ciudades distópicas" a cargo de Daniele Porretta, arquitecto

Aquest dimarts 17 de maig a les 19:30h, en C)Carders 12, ppal. 
XERRADA COL·LOQUI  
"Ciutats utòpiques, ciutats distópicas" 
a càrrec de Daniele Porretta, arquitecte

Des de fa temps la literatura utòpica sembla haver perdut la seva capacitat de proposar models per a la transformació del present. Més aviat podria dir-se que la utopia, avui dia, és utilitzada pel màrqueting i en propostes urbanes dirigides a les classes altes. La distopía en canvi es difon sempre més al cinema i en la literatura, ocupant el nostre imaginari col·lectiu respecte al futur.

"La Sortie de l'opéra en l'an 2000" (c. 1902, digitally restored) de Albert Robida
Más información:  http://www.cccb.org/es/participantes/ficha/daniele-porretta/47426

Recordarem junts les principals ciutats utòpiques i distópicas que apareixen e n obres del segle XIX i del XX, una clau imprescindible per explicar alguns aspectes de la ciutat contemporània. Us Esperem, entrada lliure carnet RAI3€/any

Castellà ___________________________ Este martes 17 de mayo Charla-coloquio:
"Ciudades utópicas, ciudades distópicas" 
a  cargo de Daniele Porretta, arquitecto

Desde hace tiempo la literatura utópica parece haber perdido su capacidad de proponer modelos para la transformación del presente. Más bien podría decirse que la utopía, hoy en día, es utilizada por el marketing y en propuestas urbanas dirigidas a las clases altas. La distopía en cambio se difunde siempre más en el cine y en la literatura, ocupando nuestro imaginario colectivo respecto al futuro.
Recordaremos juntos las principales ciudades utópicas y distópicas que aparecen en obras del siglo XIX y del XX, una clave imprescindible para explicar algunos aspectos de la ciudad contemporánea.

Us Esperem, entrada lliure carnet RAI3€/any

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 
C/Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn
BLOG : ELRACODELDEBAT.BLOGSPOT.COM

Facebook:  ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 

5 de maig 2016

Cinefòrum amb els directors de “15 Anys a Venus”(Bcn, 2016.120’)



Aquest dimarts 10 de maig a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern, cinefòrum amb la projecció del documental 15 Anys a Venus”(Bcn, 2016.120’) amb la presència dels seus directors M. Giner i S. Pujolar  
que abordan la precarietat de l’habitatge del barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. 
Bona part d’aquesta precarietat és el resultat directe de diverses actuacions urbanístiques que no s’han dut a terme, com l’enderrocament de l’edifici Venus. Coneixerem aquesta situació a través de dues històries personals i la participació d’altres veïns, representants de l’administració i experts.

Més informació: http://www.15anysavenus.com/
_____________________
___________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn
BLOG : ELRACODELDEBAT.BLOGSPOT.COM