1 d’oct. 2010

Aquest DIMARTS 5/10: Els reptes de la diversitat - immigració, gènere i espais urbans, amb Rosa Tello.

Dimarts 5 d'octubre a les 19:30 hores al local social d'EcoConcern:

Xerrada-cololoqui: Els reptes de la diversitat - immigració, gènere i espais urbans,
amb Rosa Tello (geògrafa). Biografía i blibliografia del ponent http://www.ub.edu/lahas/index.php?id=97 .

Profundització sobre les tensions que produeixen les representacions dicotòmiques de l'espai, el gènere i les pràctiques quotidianes en espais urbans en procés de transformació.El criteri és el contrast entre els discursos i pràctiques dominants sobre la ciutat i l'urbanisme amb els discursos i pràctiques emergents i discrepants, en la ciutat de Mèxic i en la de Barcelona.


  • En primer lloc, es contrastarà l'urbanisme dominant i les seves pràctiques, amb l'urbanisme heterodoxa i les seves propostes que inclouen la perspectiva de gènere i la diversitat de condicions socials, culturals, biològiques...
  • En segon lloc, es contrastaran les representacions de gènere del discurs públic oficial i les pràctiques polítiques que el reforcen amb pràctiques socials que el neguen.
  • En tercer lloc, s'exposarà i valorarà el paper de les dones en els conflictes socio-espacials, les seves reivindicacions, les seves pràctiques quotidianes i les seves propostes de millora dels seus entorns urbans.
  • En quart lloc, a travers de diferents representacions transgressores de la ciutat i de part dels seus actors es farà una elecció sobre la seva capacitat de produir noves "realitats" o nous significats que incloguin a les dones, la diversitat social i cultural, la dissidència política, la heterodòxia...
  • En darrer lloc, es valoraran les alternatives que es dedueixen de les diferents i riques experiències del saber de les dones en la resolució de les conflictivitats diàries per viure i sobreviure en espais urbans en procés de transformació i alhora s'estimen les possibilitats de que les seves visions i pràctiques s'incloguin en les reformes dels espais urbans.

Salutacions cordials

--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (Dimarts) Metro: Urquinaona/Jaume I

Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada