30 d’abr. 2011

Cooperatives de consum ecològic: Pràctiques quotidianes en els intersticis del sistema agroindustrial, amb Patricia Homs

Dimarts 3 de maig a les 19:30 hores

Xerrada-cololoqui: Cooperatives de consum ecològic: Pràctiques quotidianes en els intersticis del sistema agroindustrial, amb Patricia Homs (biòloga i màster en antropologia, Universitat de Barcelona).

L'agricultura i l'alimentació han jugat un paper estratègic en la construcció de l'economia mundial capitalista (McMichael, 2009). Mitjançant l'anàlisi dels règims alimentaris es relacionen la producció i el consum agrícola amb les configuracions de poder, ja que s'entén la circulació d'aliments com una expressió de l'acumulació de capital. En aquest sentit, el que es produeix no està determinat per la satisfacció de les necessitats humanes, sinó que és el poder polític que modula la producció, la circulació i el consum (Rachline, 1991: 70-71).

Analitzarem tres projectes cololectius de consum ecològic (Tota Cuca Viu, Ecorocaguinarda i Verduretes) en un context urbà que practiquen un consum lligat a un model de producció i distribució amb unes característiques ambientals, socials, econòmiques i polítiques específiques que es desmarquen en certs aspectes del sistema agroindustrial.
¡Us esperem!


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

Twiter: http://twitter.com/EcoConcern_BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada