25 de març 2012

Aquest dimarts 27: Presentació del llibre: "Bomba atòmica de Franco" amb el seu autor

Dimarts 27 de març a les 19:30 hores a la seu social d'Ecoconcern

Presentació del llibre: "Bomba atòmica de Franco"

 amb Santiago Vilanova (Autor del llibre).


Quan es parla d'energia nuclear, es solen oblidar els seus inicis genocides i les seves aplicacions militars. Mitjançant els reactors civils i laboratoris especialitzats, algunes dictadures han intentat obtenir plutoni militar, Militars i científics franquistes, amb el suport de sectors industrials, ho varen quasi aconseguir. Vandellòs I era la punta de llança d'aquesta estratègia. Després que la CIA, el gener de 2008, desclassifiqués alguns documents secrets que demostraven que Franco volia tenir la bomba atòmica. Aquest és el primer assaig que es publica sobre la qüestió.

Sobre l'autor;  Santiago Vilanova (Olot, 1947)


Licenciado en Ciencias de la Información por la Universitat Autònoma de Barcelona, escritor y consultor ambiental.
Miembro del Colegio de Periodistas de Catalunya, del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Barcelona, de la International Federation of Environmental Journalists, de la Association des Journalistes-Écrivains pour la Nature et l'Écologie, de ECOROPA y de Eurosolar. Director de Gea-Consultors Ambientals y presidente de la asociación Una Sola Terra.
En la actualidad es colaborador del diario El Punt y promotor del Canal de TV por Internet Una Sola Tierra TV. Ha sido director del Diario de Barcelona (1983-84), de las revistas Actual (1982) y Userda (1977-81) y redactor de El Correo Catalán (1973-1976).
Entre otros, ha escrito L'energia del turisme sostenible (2001), Empresaris verds per a un planeta blau (1994), con prólogo de Eduard Punset, L'onada ecològica. El repte ambiental català a l'Europa de l'Acta Única (1991), Chernóbil: el fin del mito nuclear (1988), El síndrome nuclear. El accidente de Harrisburg y el riesgo nuclear en España (1980) y las novelas El secret d'Hiva Oa (1998) i Acció Paral.lela (1984).

Font:  http://www.cccb.org/now/es/participant-santiago_vilanova-30022

--

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (Dimarts Tarda)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada