9 d’oct. 2012

Taula rodona sobre el desenvolupament de les ONG en el Tercer Món, amb Miquel Porta, de Codes-Cam i Victòria Draper, d’Adia.Dimarts 16 d’octubre  a les 19:30 hores:

Tema d’actualitat / Taula rodona sobre;

  "El desenvolupament de les ONG en el Tercer Món"

 amb Miquel Porta, de Codes-Cam  (COOPERACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT DEL CAMERUN.) i Victòria Draper d’Adia (Associació per al Desenvolupament de la Infància d'Àfrica).

 
Un cooperant nòrdic està preparat tècnicament i humanament per intervenir en un país tropical, d’Àfrica o del Carib?, quines diferències hi ha?
No es tracta solament de tecnologia apropiada, també hi ha psicologia adequada.
Quin paper fan els governs: accepten la cooperació estrangera, se n’aprofiten o s’avergonyeixen?
En Miquel Porta ha fet un petit conte titulat “Manual per demanar ajuda d`un subsaharià/subdesenvolupat” que pretén ser la visió que tenen els africans de la cooperació, dels cooperants i de les ong. És la nostra percepció sotmesa a tota tipus d`errors. L`Àfrica és molt gran i la nostra experiència molt petita.

1 comentari:

  1. Sóc lluny.A prop de l'África, a Les Afortunades.Vaig anar, un día,fa ja molt temps a N`Bak,Mauritània, per aprendre.Hi era Mon 3.Vaig viure aquests errors de la nostra percepció que cites, Miquel. Si vols t'ho explico. jaumefarreras@gmail.com

    ResponElimina