13 de febr. 2014

"El barri s’ha de defensar"

Dimarts 18 de febrer a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern: cinefòrum amb la projecció del documental "El barri s’ha de defensar", comptarem amb la presència de Neus Ràfols i Cristina Mora. Realitzadores i guionistes del documental

Aquesta és la història de la lluita d’un grup de veïns i veïnes de la Barceloneta per aturar la transformació d’un barri de pescadors i d’origen obrer, a un reducte turístic, i per frenar els processos socials que el deshumanitzen cada vegada més.
És també el retrat d’un veïnat que es nega a un model de ciutat pensat més per al turista que per al ciutadà.

______________________
La crònica de la lluita del veïnat de la Barceloneta, des del Pla dels Ascensors del 2005 fins a les actuals mobilitzacions per aturar la transformació del Port Vell en una marina de luxe, centra la línia argumental d'aquest documental “El barri s’ha de defensar”, de les realitzadores Neus Ràfols i Cristina Mora.
La història s’explica a través de la mirada coral de set protagonistes, majoritàriament dones, de l’AV de l’Òstia: la Pepa, la Gala, la Lourdes, la Maria Pino, la Joana, l’Antoni i el Paco. Aquests testimonis que viuen en la seva quotidianitat l’evolució del barri, són complementats amb les aportacions de tres veus expertes que donen el context històric, social i mediàtic d’aquestes transformacions: la periodista d’El Periódico de Catalunya, Patricia Castán; la historiadora i geògrafa urbana, Mercè Tatjer; i el president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell.

El documental, al mateix temps que retrata la qualitat humana de les persones que estan liderant aquestes mobilitzacions i ret homenatge a la fundadora de l’AV de l’Òstia, Emília Llorca, denuncia les situacions de mobbing immobiliari, la proliferació dels apartaments turístics i, en general, els processos polítics, dirigits per les administracions públiques, per a transformar el barri, d’origen obrer i vinculat a les activitats del mar i el Port, en un parc temàtic pel turisme de luxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada