1 d’oct. 2014

7 d'octubre "Iatrogènia per medicaments", estat de la qüestió a Catalunya, amb Dolors Capellà (Metgessa i professora UG)

Dimarts 7 d' Octubre a les 19:30 hores
Xerrada-col·loqui sobre 

Iatrogènia per medicaments, estat de la qüestió a Catalunya, amb Dolors Capellà (Metgessa i professora del Departament de Ciències Mèdiques a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona).
Dra. M. Dolors Capellà
Que és la Iatrogènia?més informació: http://www.contrainfo.com/1670/que-es-la-iatrogenia/

Quan es comercialitza un nou medicament aquest ha estat investigat extensament, primer en animals i després en humans (voluntaris sans i malalts). Després de revisar tots els estudis fets, si els seus beneficis potencials superen els possibles riscos, les agències reguladores del mercat farmacèutic n’autoritzen la comercialització. No obstant tots els estudis fets, quan un nou medicament es comercialitza encara queden preguntes per contestar, principalment sobre els riscs però també sobre els beneficis. Per a completar el coneixement dels efectes d’un medicament s’han posat en marxa programes de seguiment dels efectes dels medicaments, com el programa de la “targeta groga” o de “notificació espontània" de sospites d’efectes indesitjats a Catalunya en què estan convidats a participar no només professionals sanitaris sinó també pacients. A la xerrada es presentarà com funciona aquest programa i quins són els resultats que s’han obtingut.

ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada