30 de gen. 2015

Portal col·laboratiu de feina per estalvi energètic domèstic i petit comerç, amb Alexandre Ramón (Enginyer i ambientòleg)

Aquest dimarts 3 de Febrer a les 19:30 hores

Xerrada-col·loqui:  
Portal col·laboratiu de feina per estalvi energètic domèstic i petit comerç, amb Alexandre Ramón (Enginyer i ambientòleg). Entrada lliure
Segona part de la xerrada del 21 d’octubre passat que va a ser força interessant i li vam proposar de fer una segona xerrada analitzant casos pràctics. Aqui tens l'àudio de la primera part 
Alexandre durant la xerrada a l'Ecoconcern 21/10/14

Com estalviar energia i diners a casa i/o al teu petit establiment. Solucions replicables. Perquè a ningú li preocupa el que consumeixes a casa teva o al teu petit negoci? Per a què serveix el Certificat Energètic?, perquè es obligatori? i, com treure-li profit?Quan és rendible fer reformes de la façanes del vostre edifici i quina part se subvenciona?Presentació del portal col·laboratiu que dóna feina a arquitectes i enginyers.

Resúm primera part (xerrada 21/10/2014): Estalvi energètic de la generació d’energies renovables, a través de GEENI (Gestor energètic integral) que dóna feina a arquitectes i enginyers i NATURCAT que treballa amb l’ajuntament de Barcelona perquè els barris siguin de les persones. Si vols demanar informació o asistencia http://www.nubelo.com/grupo/energetica/registro. 932807358
Com estalviar energia amb solucions replicables com: estalviar diners; bombeta que dura per tota la vida; consumir el mínim possible; certificat energètic que ara és d’obligat compliment; petites subvencions; participació en els plans energètics de l’Ajuntament (PAM), de la Diputació (20/20/20) i la Generalitat (ICAEN); etc.
Cal caminar cap a l'autosuficiència municipal per conèixer el que es gasta, actuar en el lloc més oportú i avaluar els estalvis energètics reals.
Hi ha solucions per millorar els serveis mesurant i controlant la verificació dels consums, prioritzant accions i reformes segons desviacions (és millor mesurar un edifici sencer que vivendes individuals).
Tarifació: Estalvi econòmic a la factura, ajustament de la potència, energia reactiva. Il·luminació: Apagar-la, regular-la amb noves tecnologies, substitució a bombetes LED (llum electrònica).
IWOP: Bombeta sense obsolescència programada, que estalvia el 50% d’energia i dura tota la vida, té un manteniment zero i consumeix entre 2 i 4 wats. http://www.muycomputerpro.com/2014/07/21/amazon-bombilla-eterna
Les contaminacions més greus venen donades per: piles de botó, termòmetres i bombetes fluorescents.
Per acabar, dir que les solucions pels edificis passen per: produir autogeneració de calor; evitar la integració a la xarxa elèctrica; centralització de sistemes tèrmics; reducció de potència per menys simultaneïtat i major recuperació d’energia residual.
Atesa l’actualitat del tema es queda que el mes de febrer del 2015 es farà una segona xerrada analitzant casos pràctics.
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA Telèfon: 93 319 03 51 Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org Web: http://www.pangea.org/ecoconcern Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada