28 d’abr. 2016

Centrifugació: l'urbicidi dels barris populars a Barcelona, amb David Bravo


Aquest dimarts 3 de maig a les 19:30 hores Ecoconcern presenta la xerrada-col·loqui;

Centrifugació:  l'urbicidi dels barris populars a Barcelona, amb David Bravo (Arquitecte publicspace.org) i la col·laboració en el debat de Chema Falconetti (activista per l'habitatge i director de documental "El Forat"sobre resistència veïnal antiespeculativa)
Arran de les circumstàncies socioeconòmiques (augment de la proliferació de negocis "moderns") que van fer que haguéssim de marxar del local que van ocupar 19 anys, ja que de sobte ens van pujar el lloguer més d'un 50%, vam constatar que això no és un cas aïllat.  

Parlarem amb David Bravo i activistes del barri com el Chema Falconetti, de l'augment del lloguer en Barcelona-Ciutat Vella perquè marxis, que es troba entre la renovació i la gentrificació.


La gentrificació –ennobliment– és un procés de transformació física, econòmica, social i cultural d'un barri (o àrea/població més o menys extensa) antigament degradat o de classe baixa que acaba essent de classe mitjana-alta. Els edificis hi són restaurats o modificats, tot incrementant-ne el valor, cosa que a la llarga n'acaba expulsant llurs antics habitants, més pobres.
És un fenomen que s'està donant al centre de moltes ciutats d'Occident, especialment a Europa, canviant una tendència ja secular de llurs classes dirigents, que n'abandonaven els centres en benefici d'eixamples més salubres o suburbis distingits.
Més informació sobre DAvid Bravo http://www.cccb.org/es/participantes/ficha/david-bravo/40533
Entrada lliure (Carnet Rai)
___________________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL Carders, 12 pral. 08003 BARCELONATelèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic:ecoconcern@pangea.org Twitter: @EcoConcern_bcn
BLOG : ELRACODELDEBAT.BLOGSPOT.COM


1 comentari:

  1. Hola soc Silvia miras victima d'assetjament electronic amb aparells de telemetria psi y radionica que canalitzan el son al cervell i he patit la gentrificacio conscient a partir d'un mobbing inmobiliari a vilanova i la geltru...he patit mes ,,,estem denunciant que s'esta utilitzant aparells como canons electronics per irradiar radiacions de pared a pared i polsos de radiofrecuencias per crear problemas psiquics, psicologics i fisics...https://www.covertharassmentconference.com/

    ResponElimina