6 de gen. 2018

[9/1]"L'Obsolescència Programada" a càrrec de Benito Muros (inventor, activista i president de FENISS)

Xerrada col·loqui [9/1-19.30h]
L’investigador, inventor, activista i president de la "Fundación Energía e Innovación Sostenible Sin Obsolescencia Programada (FENISS)" Benito Muros, va fer el dimarts 9/1/18  una xerrada sobre l’Obsolescència Programada centrada en aquest recurs generalitzat entre els fabricants d’electrodomèstics i aparells electrònics consistent a introduir elements que provoquen una fi anticipada de la seva vida útil, el que afavoreix un increment dels consumisme i de les deixalles contaminants.
B. Muros mentre ens explicava com han construït
una bombeta de llarga durada i baix consum
Ecoconcern va rebre aquesta xerrada amb molta expectativa 

Muros, que ha participat en el rellançament d’un projecte col·lectiu de fabricació de bombetes i punts de llum sense obsolescència programada, dins del moviment Sense Obsolescència Programada (SOP), és un ferm lluitador contra l’obsolescència programada, que forma part “dels processos immorals i inhumans que apareixen durant les fases de fabricació”, així com contra “la política de dependència o «fidelització» que el producte i el fabricant generen sobre el mercat”.

L'objectiu d'aquesta trobada era explicar en què consisteix l'obsolescència programada i veure com ens afecta a la societat en el nostre dia a dia. I és que la curta durada dels aparells electrònics genera l'esgotament de matèries primeres, més emissions de C02 per tal de poder fabricar més productes i ocasiona més despeses econòmiques als consumidors.
Per això, la Fundació FENISS treballa per crear un nou model alternatiu a l'obsolescència programada, basat en l'economia del bé comú i amb un major respecte al medi ambient i a les persones.
Dimarts 9/1 a les 19.30 h en el centre cultural RAI C)Carders 12 ppal.

Continuarem  treballant la temàtica el dimarts següent 16 de gener amb un taller gratüit pràctic de reparació d'aparells elèctrics 
DIMARTS 16/9 a les 19:30h amb la col·laboració de Restarters Barcelona
Inscripcións: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVhe1SI68DGbI2b98SGegSE3WFS41VqA6exJfUYbI2DF-btw/viewform

Associació ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 

EcoConcern cerca i difón propostes socialment innovadores des del 1991. 
Carrer Carders, 12, [RAI] principal. 08003 BARCELONA  Telèfon: 93 319 03 51 / ecoconcern@pangea.org http://elracodeldebat.blogspot.com Twitter:@EcoConcern_BCN / Facebook: EcoConcern-Innovacion segell ISSOP.
Article fundació Joan Bardina: http://bardina.org/nw/escrits/teresa-sala-bernaus-bombetes-solidaries-cat.htm
http://bardina.org/nw/escrits/teresa-sala-bernaus-bombetes-solidaries-cat.htm
Associació ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL 
EcoConcern cerca i difón propostes socialment innovadores des del 1991.

Carrer Carders, 12, [RAI] principal. 08003 BARCELONA  Telèfon: 93 319 03 51 / ecoconcern@pangea.org
Blog: elracodeldebat.blogspot.com Twitter:@EcoConcern_BCN / Facebook: EcoConcern-Innovacion

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada