Agenda d'activitats 2018/19

Si vols que t'enviem setmanalment les nostres activitats o vols associar-te, escriu a: ecoconcernbcn@gmail.com

CADA DIMARTS A LES 19:30h debats, xerrades, cinefòrums..
LLOC: C/CARDERS, 12 PPAL (BCN) - RAI- Entrada Lliure-

- Gener 2019 -

Dimarts 15/1/2019 - 19.30h   -Xerrada col·loqui- 

"Cap a la desaparició dels gèneres" a càrrec de Marina Subirats (Socióloga i gestora pública)

Dimarts 22/1/2019 - 19.30h    -Fem ecoconcern-

Reunió oberta de programació del quadrimestre vinent
 
Imatge relacionadaDimarts 29/1/2019 - 19.30h   - Docufòrum 

"Sobre la marxa" de Jordi Morato (VO Subt Cat/cast. 2013, 77')
http://elracodeldebat.blogspot.com/2019/01/docuforum-sobre-la-marxa-de-jordi.html


Aquest quadrimestre vinent (febrer a juny 2019) ens enfoquem en temes de consum i barri, necessitem voluntaris/col·laboradors i propostes per dur-les a terme. Si estàs interessat, contacta en ecoconcernbcn@gmail.com 

      EcoConcern-Innovació Social
      Carders, 12 pral [RAI]. 08003 BARCELONA 

Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org 
Twitter;@EcoConcern_BCN Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
Facebook: Ecoconcern Innovació SocialARXIU D'ACTIVITATS ANTERIORS

INAUGURACIÓ del curs 2018

DIMARTS  25/9/2018 - 19:30h -TEMA D'ACTUALITAT- 

Propostes contra el barricidi. Com evitar l'expulsió de veïnat i comerciants dels centres urbans?  
A càrrec de David Bravo, arquitecte


Sovint, les reflexions sobre gentrificació es limiten a elaborar diagnòstics que, lluny de proposar respostes realment transformadores, acaben sent pessimistes, frustrants i, fins i tot, paralitzants. No n'hi ha prou amb mesurar i descriure els fenòmens que provoquen l'expulsió de veïnat i comerciants dels barris postindustrials. Cal passar de la protesta a la proposta. Assajar, contrastar i compartir bones pràctiques que demostrin ser efectives a l'hora de prevenir, aturar i revertir el barricidi.
Més informació: http://elracodeldebat.blogspot.com/2018/09/259-propostes-contra-el-barricidi-com.html

DIMARTS 2/10/2018 - 19:30h   -DOCUFÒRUM -

"Selecció de curtmetratges sobre agricultura urbana"

A càrrec d'Educahorts (projectes i formacions en torn a l'hort urbà) i Sara Casado de l'Humus film festival. Dintre de la programació de l’APLEC d'agricultura urbana que comença avui.

Selecció de vídeos interdisciplinaris (reportatge, documental, comèdia, entrevista, fantasia...) de curta durada sobre horta i ciutat, al voltant de diferents experiències vitals i successos agroecològics urbans. Es projectaran vídeos de diverses ciutats, així com de Barcelona, alguns molt creatius. Durant la projecció s'habilitarà un tauler d'intercanvis de recursos, coneixements, llavors... Us hi esperem!

DIMARTS 9/10/2018 - 19:30h -Trobada/Meet Up-

Reunions participatives per debatre temes d'innovació social i com obrir-les a les xarxes a càrrec de Joan García (Membre d'Ecoconcern)Aquestes trobades són obertes a qualsevol que tingui inquietuds sobre com transformar la societat cap a un altra més justa i solidària.

Dimarts 16/10/2018 - 19:30h  
-Teatre-monòleg interactiu -


 "Viatge al món de bon rotllo"
A càrrec de Lorens Witty – membre de CCCgCCC


(Una versió innovadora del teatre Foro d'Augusto Boal) Amb el Dr. Clownfulness i l'ajuda del públic analitzarem i diagnosticarem la situació del món en que estem, i com el podem millorar.
Dimarts 23/10/2018 - 19:30h   -Fem EcoConcern-

Reunió oberta del grup de recercaFem barri, reduim residus, construïm economia circular" per organitzar la castanyada de la setmana vinent
 
Dimarts 30/10/2018 - 19:30h   -Festa de tots sants-


Castanyada conscient ...
Amb música, menjar de próximitat o ecológic per compartir, xerrar, conèixer... tot sense generar residus! Trobada de cooperativistes de consum del barri del Casc Antic.

- Novembre 2018 -

Dimarts 06/11/2018 - 19:30h   - XERRADA-COL·LOQUI -
"Contaminants hormonals, tòxics en el teu dia a dia. Què són, com ens afecten i que podem fer?"
A càrrec de Fernando “Topo” Saz, membre d'Ecologistes en acció i Asia - salut i agroecologia
El terme contaminant hormonal o disruptor endocrí (EDC per les seves sigles en anglès) defineix un conjunt divers i heterogeni de compostos químics exògens, capaços d'alterar la síntesi, alliberament, transport, metabolisme, enllaç, acció o eliminació de les hormones naturals en l'organisme.
Espanya és el major consumidor de pesticides d'Europa. L'any 2014 es van comercialitzar al nostre país un 24 % més de plaguicides que en 2012, un exemple de la tendència a l'alça en el consum que Espanya ha mantingut en els últims anys. Parlarem de la feina que es fa des dels moviments socials i l'administració i sobre com podem evitar-los en el nostre dia a dia. Més informació: https://www.libresdecontaminanteshormonales.org/

Dimarts 13/11/2018 - 19:30h -Trobada/Meet Up-

Reunions participatives per debatre temes d'innovació social i com obrir-les a les xarxes a càrrec de Joan García (Membre d'Ecoconcern)
Aquestes trobades són obertes a qualsevol que tingui inquietuds sobre com transformar la societat cap a un altra més  justa i solidària.

Dimarts 20/11/2018 - 19:30h


La Francmaçoneria: diversitat d’obediències
A càrrec de Miquel-Dídac Piñero Costa, periodista i historiador
La Francmaçoneria especulativa neix de l’antiga operativa medieval i les eines d’ahir per edificar ara són símbols amb l’objectiu de construir un temple global de la idea d’estar al servei de l’espècie humana, els éssers vius i els sistemes naturals en harmonia, sense nocivitats. Les persones maçones haurien de ser gent de suport mutu i promoció humana lliure, aplegada més enllà de les diferències profanes. Miquel-Dídac Piñero Costa, estudia a nivell del Nord-est de Catalunya moments poc coneguts o temàtiques poc tractades, així com l'arquitectura rural tradicional i els llocs sagrats ancestrals des de la prehistòria. Coautor de diversos llibres i de nombrosos escrits.

Dimarts 27/11/2018 - 19:30h
  -Fem EcoConcern-
“Fem barri, reduïm residus, construïm economia circular” Reunió oberta grup de recerca

- Desembre 2018 -

Dimarts 4/12/2018 - 19:30h - Taula rodona  -


'El camí dels refugiats' a càrrec de Fèride Durna (Historiadora)


Els responsables de l’Organització Internacional per les Migracions i d’ACNUR han confirmat que a Europa no hi ha cap “crisi migratòria” sinó una crisi política «alimentada per la narrativa tòxica» dels que s’esforcen en transmetre que la migració està fora de control. Totes les xifres desmenteixen la suposada “allau”. Analitzarem amb el flux migratori a la Mediterrània qüestionant els prejudicis i les pors que els discursos populistes atien contínuament.
Dimarts 11/12/2018 - 19:30h    -Trobada/Meet Up-

Reunions participatives per debatre temes d'innovació social i com obrir-les a les xarxes


Aquestes trobades són obertes a qualsevol que tingui inquietuds sobre com transformar la societat cap a un altra més  justa i solidària.
 
Dimarts 18/12/2018 – 19:30h   -Xerrada / degustació-

"Malbaratament alimentari" amb Zero waste BCN i la col·laboració de l’equip de recerca “Fem barri, reduïm residus, construïm economia circular” + pica pica de reaprofitament


   Propostes a debatre... febrer 2019:

 Projecció del documental “El síndrome de Venecia”de Andreas Pichler. Alemania, Austria, Italia, 2012. 84’. VOSE
Projecció de "Matar un rossinyol” (Robert Mulligan, 1962)
prostitució
corbí 
desierto líquido
asamblea de aturatsmontseny  

Dia 30 de gener de 2018
Cinefòrum amb la projecció del documental 
Las Sinsombrero”. 2015 de S.Torres, M.Jiménez i T. Balló 50' 

-Febrer 2018-

13 de FEBRER, 19,30h
Els impostos, son bons o dolents? Punt de vista georgista amb Joan Alarcon del grup de recerca sobre la renda económica de la terra.

El impostos que paguem els visualitzem com equitatius?
Els efectes sobre la societat són bons o dolents?
Hi ha altres formes de recaptar contribucions ?

20 de Febrer . 19:30h
 – Fem Ecoconcern. Dimarts de feina obert

27 de Febrer. 19:30h
Presentació del documental "PayasAs: Una mirada al mundo del Clown" a carrec de SinMapa.org  en la sala del teatro de la bona sort de RAI

"PayasAs: Una mirada al mundo del Clown" va néixer com una idea experimental, però poc a poc ha anat creixent i convertint-se en un petit homenatge a tot aquest espai infinit d'emoció, llibertat i creativitat que suposa la "filosofia pallassa". Sense més pretensions que les de compartir i buscar llocs comuns, convidem l'espectador aposar-se el nas, relaxar-se i deixar-se portar per les reflexions de 7 magnífiques pallasses. 
Vídeo resum del documental comptarem amb la presencia de algunes clowns per fer un debat i un petit concert de cloenda amb Meritxell Naranjo (autora de la cançó)  

-Març 2018-
13/3/18 - 19,30h 
Xerrada-col·loqui sobre 'Desnonaments i “problemes”de vivenda als barris de Casc Antic i Sant Martí ' amb membres de l'associació de veins del casc antic i l'Assemblea Popular de Sant Martí
Dues companyes de la Comissió d'Habitatge de l'Assemblea Popular de Sant Martí i un portaveu ens explicaran com han viscut els seus desnonaments, tant de lloguer com d'hipoteca -feliçment parats per la mobilització popular- i les propostes socials que impulsa l'Assemblea de Sant Martí per acabar amb el saqueig i robatori de bancs i immobiliàries de complicitat amb les institucions (Ajuntament, Generalitat i Estat). Aquest acte és molt potent i interessant, dóna una altra visió sorprenent de la realitat que sofreixen els treballadors. Una visió directa per acabar d'arrel amb la problemàtica actual sense caure en el asistencialisme ni la caritat. Els hi acompanyarà ….

20/3/18 - 19:30h
Fem barri autosuficient; Transformació de residus domèstics en comunitat: Les teves escombraries poden ser un tresor”! Projecte d'Educahorts:Projectes per a la transformació socio-ecològica.
Recollirem oli reciclat i restes orgànics vegetals en cru en col·laboració amb RAI, la cooperativa de consum Tota cuca viu, Ecoconcern i el Hortet del Forat, després veïns i veïnes, que saben fer compost per a les plantes i sabó per a la rentadora, ens ajudaran a elaborar-lo i quan estigui madur ens trobarem altra vegada per veure les nostres escombraries transformades en tresors. Amb el que fem en tindrem per portar-nos una mica a casa . Inscripcions gratuïtes en educahorts@gmail.com


-Abril 2018-

10/4/2018 - 19:30h
Xerrada-col·loqui sobre Intel·ligencia artificial i canvi social” amb Salvador Pueyo (investigador transdisciplinar a la Universitat de Barcelona i membre del grup “Recerca i Decreixement” i la col·laboració de l'ateneu del Barcelonés.
Amb el desenvolupament i proliferació d'intel·ligències artificials cada cop més sofisticades, la mà invisible del mercat podria passar d'afavorir una minoria a perjudicar tothom, un pronòstic clau per assolir el consens per sortir del capitalisme
17/4/18 – 19:30h
Reunió organizativa para la jornada festiva del Dia del medio ambient i trobada zero waste barcelona

“Fem Barri, reduïm residus , construïm economia circular"

Si vols participar en el grup de barri o estar informat/da escriu-nos a aquest correu : educahorts@gmail.com

Convoquem una reunió amb les persones i entitats interessades a organitzar una jornada de carrer per conscienciar-vos sobre la quantitat de residus que es generen cada dia al barri i sobre els aspectes mediambientals del tipus d'economia i consum que existeix.
Pensarem formes pedagògiques de comunicació i de creació d'innovacions socials aplicades al barri per impulsar l'economia circular, el residu zero i d'altre banda, fer xarxa. Per saber-ne més sobre l'economia circular i el residu zero pots consultar aquests articles:

-PROPOSTA DE PROGRAMACIÓ-
Tallers entorn del consum de plàstic, autoreparació d'aparells electrònics, compostatge, intercanvis de roba/objectes/coneixements i tenda gratis.

17 a 18:30h Horari tallers infantil 
18:30 a 21h Horari tallers juvenil / adults 
19 a 21:30h Espai per a cooperatives de consum
21:30h Cinema a la fresca per determinar


Les activitats es desenvoluparan en la Plaça del Pou de la Figuera(proposta), a partir de les 17h fins a la nit que la tancarem amb un "cinema a la fresca".
Totes les idees que s'acordin en aquesta reunió és realitzaran en la jornada festiva del 5 de Juny "Dia del medi ambient".Apropa't ! Segur que entre totxs tenim molt bones idees!

24/4/2018 – 19:30h
Xerrada-col·loqui sobre L'economia solidària: un valor per al consum conscient"? amb Laia Tressera directora de la revista Opcions
El consum conscient és una eina molt potent de transformació personal i social. Veurem quines són les claus per consumir amb impacte positiu i repassarem les eines que tenim al nostre abast per fer-ho. En aquest sentit, destacarem les opcions de consum que ens ofereix l'economia social i solidària. Les entitats d'aquest sector presenten serveis i productes elaborats amb el mateix compromís social i ambiental que tenim els consumidors conscients. A més, revisarem les nostres pràctiques de consum i parlarem de les dificultats de canviar-les.

-Maig 2018-
8/5/2018 – 19:30h.
Xerrada-col·loqui sobre Presentació del “llibre verd de Barcelona” amb Jordi Bigues periodista i activista ambiental

15/5/2018 -19:30h
Meet up a determinar

22/5/2018 – 19:30h.
Xerrada-col·loqui sobre Que està passant amb les pensions? amb Miren Etxezarreta del Seminari de economía crítica Taifa i catedrática d'economia aplicada de la UAB . Xerrada sobre la situació actual de les pensions amb la participació de l'economista Miren Etxezarreta.
Les pensions són un dret que ens hem guanyat i pagat. Per garantir-les pel futur hem de defensar el sistema de pensions públiques.
 Us esperem!


29/5/18 – 19:30h.
Fem Barri - activitat al carrer- Ruta pels espais sostenibles del Barri. Visitarem entre d'altres, horts urbans, cooperatives de consum, etc. Amb una petita explicació dels diferents projectes.

-Juny 2018-
5/6/2018 - 19:30h.
DIA DEL MEDI AMBIENT Jornada de concienciació sobre residuos urbans de 17:30 a 22h en la Plaça de Pou de la Figuera/Forat, amb tallers per a totes les edats, docufòrum, xerrada, i la col·laboració de diversas entitats

12/6/2018 – 19:30h. Fem EcoConcern Assemblea de programació presentació de propostes i organització pel curs 2018/19

19/6/2018 -19:30h. Assemblea general ordinaria i fi de curs!- Setembre 2017 -

Dimarts 19 – 19,30h. Inauguració Curs. Xerrada-col·loqui:
"República i ruptura amb la transició", amb membres de l’Entesa de Catalunya per la República. 

Per què som republicans? Quines connotacions té la recuperacio de les característiques de la IIª República? Com i per què hem d'assolir un procès de ruptura amb el feixisme i la Transició? Quines caracterísitiques ha de tenir la IIIª República i quin paper ha de jugar Catalunya? Qui ha de dirigir el procès? Quin paper va tenir i encara té l'OTAN i la UE a l'actual estat de les coses? de tot això parlarem amb els membres de la Entesa de Catalunya per la república, Alex de la Fuente i Enric Lloret

Dimarts 26Presentació de documental. “Lágrimas de Aceite" 2016, amb el seu realitzador Marc Gavaldà.
"Ens diuen que no podem veure aigua del riu ni pescar, pero no ens queda altre remei"- afirma l´Apu de la comunitat awajún de Pakun, a la riba del riu Chiriaco. “Lágrimas de Aceite” explora les conseqüències de la caducitat de la infraestructura de la indústria petroliera al cor de l’Amazònia, provocats per l’oleoducte Norperuano l’any 2016. Tráiler:  https://vimeo.com/211316088

- Octubre 2017 -

Dimarts 3 – Presentació del llibre “De Lenin a Putin, pel seu autor Raúl García Duran.  (Traslladat a dimarts [31/10])

Dimarts 10 – Fem Ecoconcern. Reunió oberta i jornada de treball col.lectiu

Dimarts 17Fem Barri, Ruta pel nostre Barri amb Lluís, veí de tota la vida i escriptor.

Dimarts 24 – Xerrada-col·loqui "Huertos Urbanos: tod@s a cultivar pero nadie a gestionar, el caso de Andalucía", amb Alfonso Pecino López.
 Técnico de Acción Ambiental del Ayuntamiento de Los Barrios (Cádiz). Experto en Huertos Urbanos (UPO). Promotor de la Red de Huertos Urbanos de Andalucía.  
Dimarts 31– Presentació del llibre “De Lenin a Putin"pel seu autor Raúl García Duran.  + Castanyada tradicional.

- Novembre 2017 -

Dimarts 7 – Xerrada-col·loqui.”La transformació urbana i la lluita del front marítim del Fòrum de les cultures,Camp de la Bota, La mina. D'on ve i a on va",amb Josep M. Monferrer Celades  (pedagog, escriptor i president de l'arxiu històric).

Dimarts 14 – Fem Ecoconcern.

Dimarts 21 – Fem Barri Autosuficient. Hi ha futur per una Moneda local en el Casc Antic? Mercat experimental amb el grup de moneda local del Raval- Traslladat-

Dimarts 28 – Cinefòrum amb la projecció del documental “La Teoria de amor sueco”de Erik Grandini 1,30h.

- Desembre 2017 -

Dimarts 5 – Fem Barri Autosuficient. Hi ha futur per una Moneda local en el Casc Antic? Mercat experimental amb el grup de moneda local del Raval i Economies comunitàries de l'Ajuntament de Barcelona


Dimarts 12 – Xerrada-col·loqui sobre La Moneda telemàtica, una oportunitat per un nou país, a càrrec de Jordi Griera (enginyer industrial, president de la fundació Ineval i membre d’honor del Centre d’Estudis Joan Bardina).

Dimarts 19 – Fem Ecoconcern. + Sopar de Nadal.

- Gener 2018 -

Dimarts 9 – Xerrada-col·loqui sobre "L'Obsolescència programada", amb Benito Muros (Investigador contra la obsolescència programada). http://www.lavanguardia.com/vida/20140318/54403172908/ninos-luz-encendida-bombilla-reparable-iwop-obsolescencia-programada.html

Dimarts 16 – Fem Barri AutosuficientR-estarters Barcelona .

Dimarts 23 - Xerrada-col·loqui sobre “Oriente Medio y Guerra Imperialista”, amb Membres del Comité Antiimperialista

Dia 30Cinefòrum amb la projecció del documental 
Las Sinsombrero”. 2015 de S.Torres, M.Jiménez i T. Balló 50' 


 GENER          2017

[10/1] Cinefòrum documental.

[17/1] Tema d’actualitat. "Desmuntant 5 mites de la societat vigilada" amb Liliana Arroyo

[24/1] BCN un bon clima: com calcular, reduir i compensar l’impacte climàtic
Amb Jordi Bigues (periodista i activista).

[31/1] De la cooperació a la Fraternitat
Amb Daniel Jover (Inserció Social i Educació. Fundador de "Promocions", membre de la Universitat Rural Paulo Freire i de la Xarxa d’Economia Solidària).

FEBRER 2017


Dimarts 7 de febrer, 19:30 hores: Xerrada-col·loqui sobre
Es Universal la sanitat en Catalunya? Mecanismes d'exclusió i resistències” amb Rosó Añó i Andrea Vivas (representants de la campanya “Jo Si Sanitat Universal “.
Explicació del context en relació a l’accés a la salut, el que suposa una pèrdua de la sanitat universal pública des de la denuncia política.
Parlar de com està el panorama a Catalunya, que està passant aquí i les respostes des de la societat civil organitzada (Jo Si i PasuCat).

Dimarts 14 de febrer 19;30h. Cinefòrum amb la presentaciò del documental:"LA MENTADA DE LA LLORONA"Mèxic 2016, 27' amb presència de les realitzadores Zeltia Outeiriño (realitzadora audiovisual) i Marina Sonadellas (educadora).
Us presentem aquest meravellós film col·lectiu creat per les internes de Santa Martha Acatitla, en el marc de “Dones en espiral: Sistema de justícia, perspectiva de gènere i pedagogies en resistència”, un projecte de la Universitat Nacional de Mèxic conformat per acadèmiques, professionals del dret, artistes, estudiants i internes del penal, que des de la perspectiva de gènere actuen compromesos amb la transformació del Sistema de Justícia Mexicà.
Les dones preses de Santa Martha Acatitla redefineixen el mite de “La Llorona”, sentenciada a aullar eternament per abandonar als seus fills. Del plor a la denúncia, les dones preses s'han cansat de plorar han pres la paraula. El col:lectiu El Mirador de Barcelona facilitador del projecte, utilitza metodologies de vídeo participatiu i creació col·lectiva. Aquesta projecció serà la primera a España, i serà presentat per la Zeltia Outeiriño i la Marina Sonadellas, facilitadoras d'aquest procés creatiu.

Dia 21 de febrer a les 19,30 hores: Tema d’actualitat
Problemàtica de la massificació turística, amb Daniel Pardo de “Barcelona no està en venda” (membre de la ABTS).
Hi ha diferents manifestacions:
  • Barcelona on vas?.
  • Perquè la necessitat de decreixement turístic?.
  • Escenaris de futur per a Barcelona i Ciutat Vella.
  • El servei al turisme com a font principal d’ingressos.
  • Sorgiment de la ABTS (Assemblea Barris Turisme Sostenible).
  • Quines relacions es tenen amb l’Ajuntament?.

Dia 28 de febrer a les 19:30 hores: Xerrada-col·loqui sobre Interculturalitat, un repte pel futur, amb Keila Aguilar (Advocada).
Es te en el present el seu mes gran desafiament, i això passa per treballar en marcs mentals alternatius que permetin enervar els estereotips existents sobre migració i diversitat. El model interculturalitat com construcció d’una nova societat ens concerneix a tots, i tenim el dret de plantejar com volem que sigui.
Mes de març
Dia 7. Xerrada-col·loqui sobre El Repte de ser dona i Musulmana avui, amb Fàtima Ahmed (Presidenta de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona).
Dia 14. Cinefòrum. Projecció del documental “Luz bella, des de l’Eco-resistència, comptarem amb la preséncia de la realitzadora A. García Sastre y la Asociación Campesina de Productores Alternativos y Ecológicos de Luz Bella via Skype
Dia 28. Xerrada-col·loqui sobre Cultura, sostenibilitat i desenvolupament, amb Anna Jarque

Mes d’abril
Dia 4. Xerrada-col·loqui Models Alternatius d'habitatge 2. Hotel Compartit. Projecte MariGold, amb Josep Mª Romero (Informàtic).
Dia 11. No hi ha activitat al ser dimarts de setmana santa.
Dia 18. Cinefòrum. Projecció de la pel·lícula "El lado oscuro del corazón", d'Eliseo Subiela (VO Cast.1992 Argentina 127 min.)
El protagonista busca la seva dona ideal que, per a ell, ha de tenir una qualitat: saber volar. Finalment coneix l'Ana, una prostituta de cabaret de Montevideo, de qui s’enamora. Però aquest amor li fa descobrir el costat fosc del cor. Una d'aquelles pel·lícules plena de poesia, de realisme màgic i de fantàstics diàlegs basats en poemes de Benedetti, Girondo i Gelman. Ens ha semblat interessant per celebrar Sant Jordi.
Dia 25. Xerrada-col·loqui sobre Finances ètiques, amb Xavi Teis (Coop57) i David Díaz de Quijano (Oiko Crèdit).

Mes de maig
Dia 2. Col·loqui Obert sobre Models Alternatius d'habitatge 3. Masoveria Urbana, amb membres de la Xarxa de masoveria urbana, assemblea informativa.
Dia 9.  Dimarts 9 de maig a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern,
Tema d’actualitat. Coeducació, la millor eina per superar el patriarcat
::::::::
Dimarts 16 de maig a les 19:30 hores Tema d’actualitat sobre Cultura, sostenibilitat i desenvolupament, amb Anna Jarque (Gestora cultural i educació).
La societat està prou activa i amb consciència per saber que passen coses bones.
Des del món educatiu, el familiar i el laboral la cultura pot ésser i és el vehicle que inspira i alhora reflecteix l'evolució humanística.
La sostenibilitat quotidiana ve donada en fer una mirada enrere i recordar hàbits que
resulten més propers a la Natura. Formar part d'aquests hàbits, reunir-se al voltant d'una conversa, fent de públic al teatre o damunt de l'escenari.
Sostenibilitat, creativitat i cultura s'agafen de la mà amb les arts escèniques.
Parlarem dels exemples de dos projectes concrets on tot això hi té cabuda: “Univers
d'Històries”, un treball intergeneracional i “Històries sense Fronteres”, els nens i joves al teatre per als refugiats.


Dimarts 23 de maig a les 19:30 hores Xerrada-col·loqui sobre 
"El municipalisme comunalista: procés cap a una alternativa al capitalisme"Amb Mireia Claverol (Membre de TAIFA).
El nostre punt de partida és que el capitalisme és un sistema fracassat per la seva incapacitat de garantir una societat justa i igualitària, en la qual tothom tingui les seves necessitats cobertes de manera sostenible en el temps. Cal pensar i construir alternatives. I per tant el primer serà establir els criteris que definiran el què és i el que no és realment alternatiu.El municipi té una potencialitat innegable (per la proximitat, pel subministrament de béns i serveis, per les relacions de veïnatge,...) de cara a la creació d’espais d’autonomia on es forma el subjecte actiu transformador que serà qui anirà construint l’alternativa.
Actualment es parla molt del municipalisme, però no totes les propostes van en la línia de la transformació social. Per nosaltres el municipalisme no és un fi en si mateix sinó un procés, que ens pot encaminar cap a una societat alternativa.


Dia 30. Xerrada col·loqui sobre el Els processos de privatització i remunicipalització i el Dret Humà a l'Aigua en Barcelona, amb Miriam Planas (Membre d'Enginyeria Sense Fronteres y "Aigua es vida").

Mes de juny
Dia 6. Xerrada i video."El veneno está en nuestra mesa!".Economia social y solidaria en Brasil.
Dia 13.Cinefòrum documental.

The Shock Doctrine Reino Unido 2009 79 min. , 
Dia 20. Assemblees ordinària i extraordinària d’EcoConcern.

Les activitats es faran al local social, c/ Carders, 12 pral.


      EcoConcern-Innovació Social
                               Carders, 12 pral. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
                  Twitter; @EcoConcern_BCN Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

________________________2016_____________________

SETEMBRE 2016

[20/9] Sobirania i democràcia en temps del TTIP i de l'Euro
Amb Joan Tafalla (Professor UAB. Doctor en història. Membre “Plataforma sortir de l’Euro”).

[27/9] Faircoop: Autogestió i eines globals cooperatives
Amb Ale Fernandez i Juanito Piquete (membres del node català de Faircoop).


OCTUBRE 2016

[4/10] Cooperatives de consum agroalimentari: del barri a la xarxa
Amb Ricard Espelt (Investigador societat en xarxa i desenvolupament rural en la UOC).

[11/10] Cinefòrum - Documental “Corazones verdes, frente al cambio climático”
De Laure Kervyn 2015, VO Cast/Cat. 80’. Amb el col·lectiu 350BCN.

[18/10] Models alternatius d’habitatge. Cohousing senior
Amb Daniel López Gómez (Investigador UOC) i Raül Roberts (membre de la cooperativa “Sostre Civic”).

[25/10] Història del diner. Amb Francesc Suarez.


NOVEMBRE 2016

[8/11] Cinefòrum - Documental. "De sentit comú" sobre els plans d'estudis d'Economia a l'Universitat 

[15/11] CUP, què és i a on va 
Amb Xavi Tenorio portaveu CUP Barcelona i Jordi Berbis del seminari Taifa d'economia crítica(??).

[22/11] Migracions i Immigració
Amb Bryan Russo activista social d' Inmigració
[29/11] Manca de valors
Amb Jordi Costa (Conseller de Ecoconcern i membre de CETR)


DESEMBRE 2016

[13/12] Videofòrum documental. Selecció: “Què passa amb l’informació que donem?”

[20/12] Celebració Oberta. Tertúlia oberta entre els assistents a l’acte + Sopar de Nadal