9 d’abr. 2010

Aquest dimarts 13 d'abril a EcoConcern; "La Renda Bàsica dels iguals. Una resposta a la crisi" amb Toni Mallorques

Dimarts 13 d'abril a les 19,40 hores
Tema d'actualitat: La Renda Bàsica dels iguals. Una resposta a la crisi, amb Toni Mallorques (economista i geògraf).

Durant la crisi, que estan aguantant sobre tot les economies de l'anomenat primer món, clarament caracteritzades com capitalistes, cal fer-se la pregunta de si les propostes que provenen de la renda bàsica dels iguals (RBI) són realment unes propostes alternatives favorables als sectors més colpejats i marginats de la nostre societat. Qualsevol de les propostes de reforma, si aquestes no són rupturistes envers la lògica del capital, no mereixen ser considerades com realment alternatives del capitalisme, en el millor dels casos acabaran sent maquilladores, sense tocar les arrels del sistema.
La proposta de la RBI, és realment alternativa al sistema capitalista, i no així aquelles propostes que amb el qualificatiu de renda bàsica, no proposen més que reformes internes al sistema, sent un mer substitutiu de les decadents polítiques del benestar social.

També aquesta proposta de la RBI té la virtut de plantejar-nos la necessitat d'introduir-nos en un fort debat teòric-ideològic sobre allò que és i no és una alternativa al sistema capitalista, i per altra banda, veure algun dels subjectes de canvi i, a la vegada, l'anàlisi dels seus possibles instruments organitzatius.


______________________________________________
“La Renta Básica de los iguales (RBis) es el derecho que tiene cada ciudadano y cada ciudadana, por el hecho de nacer, a percibir una cantidad periódica para cubrir sus necesidades materiales."
______________________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (Dimarts tarda o contestador)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

Aquest és un espai de debat. Si vols fer algun comentari, continuar amb el debat que es promou després de la projecció, obtenir més informació o simplement aportar la teva opinió (encara que no hagis assistit), no ho dubtis, solament has d'escriure en el requadre de baix"Publica un comentari" i premeu a "Comentari de l'entrada".

1 comentari:

  1. Pienso que con la mentalidad actual es inviable,dado que la burocracia necesaria para controlar a todos los que se sumaran a las listas con y sin necesidad en un país que todos quieren sacar provecho del papá estado,seria un estado policial.Además sin cambiar la mentalidad y con tanto paro muchas personas se acostumbrarían a vivir con eso y se desmembrarían de la sociedad del trabajo,?de donde sale entonces el dinero¿

    ResponElimina