9 d’abr. 2013

"Educar és la millor manera de lluitar" al cinefòrum documental

Demà dimarts 9 d’abril a les 19:30 hores al local social d’EcoConcern,

Cinefòrum amb la projecció del documental
"Educar és la millor manera de lluitar", amb la seva autora Rosa Cañadell.
Entrada lliure.

Educar, per al Moviment dels Sense Terra (MST), del Brasil, significa bàsicament formar per transformar la societat. Es tracta d'una educació que no amaga el seu compromís social i l'escola és concep com un espai on nens i nenes es formen com a éssers humans integralment. L'organització col•lectiva és un pilar fonamental de l'escola i el treball és la base de tot el procés educatiu.
De l'organització de l'MST, de la seva lluita per a una educació emancipadora en podem aprendre molt com a educadors i com a activistes de moviments socials. La història no està escrita però hi ha camins traçats i val la pena explorar-los.

Ecocorreu amb l'agenda d'abril complerta:
http://share.pdfonline.com/77a259ab0f5d434cabc4ad430d011e64/ecocorreu0413a2%5B1%5D.pdf

_______________

Els documentalistes Agustí Coromines i Rosa Cañadell presentan el seu darrer treball, 'Educar és la millor manera de lluitar', un documental fet conjuntament amb  i produït per l'USTEC·STEs i Metròpoli vídeo films amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

El documental es centra en els «Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra» (MST), un dels moviments socials més importants de Llatinoamèrica, que porta 25 anys de lluita i ha aconseguit resultats en més de 2.000.000 de persones. La seva lluita es fonamenta en dos pilars bàsics: d'una banda, l'ocupació de terres improductives de grans latifundistes, resistint i produint ecològicament, i de l'altra, el seu compromís amb l’educació.
El documental narra aquest compromís a través de les escoles de les comunitats, però, també, el seu compromís amb la agroecologia, l’alfabetització i la formació política. Amb el temps, l'MST i el seu compromís amb l’educació s’ha convetit en tot un marc de referència per a molts moviments socials i per molta gent que creu que un altre mon és possible.
'Éducar és la millor manera de lluitar', dimarts  9 de abril de 2013, a les 7i30h del vespre a la seu social d'Ecoconcern, barcelona.

Àmbit:

  • Social
  • Comunitari
  • Internacional
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada