11 de gen. 2016

Documental: Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa 1936/39, de Eulàlia Comas (2014) 67'

Dimarts 12 de gener a les 19:30 hores: al local de RAI c)Carders Nº12 Principal
Cinefòrum amb la projecció del documental:
  Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa 1936/39, de Eulàlia Comas (català 2014).

És un documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. És una de les transformacions més radicals -d’arrel- i innovadores del segle XX. L’última revolució d’Europa.

El documental és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius diferents, entre els quals hi la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball, dirigit per Eulàlia Comas, ha estat parcialment finançat a través del micro mecenatge, en concret a través de la plataforma Verkami. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que va cedir moltes de les imatges que es mostren al documental.

Pràcticament la totalitat dels documents escrits i gràfics de l’exposició “La Revolució Silenciada. Les col·lectivitzacions industrials i de serveis a Catalunya 1936-39”, inclosa en la de “Jo em rebel·lo. Nosaltres existim”, van ser recollits al llarg del procés d’elaboració del documental.

[català] "Economia col·lectiva. L'última revolució d'Europa" from Eulàlia Comas on Vimeo.

Web del  projecte i dvd's en venda disponibles en: http://economiacollectiva.com/ i economiacollectiva.documental@gmail.com 
NOVA SEU SOCIAL: Les activitats es faran a partir d'ara al local de RAI, c/ Carders, 12 pral. al ser un local asociatiu els interesats en participar asiduament de les nostres activitats o de les de  RAI han de tenir el carnet de 3 eur anuals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada