28 de set. 2016

[4/10] Cooperatives de consum agroalimentari: del barri a la xarxaXerrada-col·loqui amb Ricard Espelt, investigador sobre societat en xarxa i desenvolupament rural a la UOC.

Una Cooperativa de Consum Agroalimentari és un model d'organització que promou els circuits de consum de productes agroalimentaris i que està formada pels propis destinataris: els consumidors. A més, promou els valors de l'Economia Social i Solidària, que passen per la proximitat, el comerç just, la transparència o l'equitat de gènere. Alhora, el model estableix instruments de participació horitzontals i l'enfortiment dels vincles socials de les persones que el formen.

Ricard Espelt és expert en la matèria i està duent a terme un projecte d'investigació doctoral centrat en com les TIC transformen el model de consum agroalimentari en el context de la Societat Xarxa. Duent a la pràctica els coneixements adquirits en el marc de la investigació, ha proposat a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB el projecte de crear una Cooperativa de Consum Agroalimentari en el sí de la universitat. També ens explicarà breument el projecte de la cooperativa de consum del barri del Casc Antic, "Tota Cuca Viu", que necessita cistellaires!

Dimarts 4 d'octubre a les 19:30h
EcoConcern - c/Carders, 12 Ppal (Barcelona)
Metro Urquinaona o Jaume I

Entrada gratuïta amb el carnet de l'associació RAI (4€ l'any)
El carnet es pot adquirir in situ durant l'acte i permet l'accés a totes les activitats de RAI i d'EcoConcern durant un any.


Esdeveniment a Facebook

1 comentari:

 1. HOLA!
  Magnífica exposició del tema pel Ricard d les cooperatives d consum, d grups formals e informals en la seva constitució legal però sí en el funcionament democràtic
  Encara queda molt per fer per arribar a ser una massa crítica i q. el creixement veu q. anirà per oferir serveis d'entrega a domicili
  I ens va animar a anar a la fira d'economia solidària q. tindrà lloc a Fabricoach
  Quedo admirat d la gent q. sap fugir d tanta oferta propera i a baix cost per entrar a montar aquests grups d consum ecològic d proximitat el esforç q tenen q. fer.
  També va dir q. per afavorir un us raonable d lo q. comprem l'administració tindria q. gravar els productes d llarg recorregut,, però no és senzill ja q. tots els casos no son iguals,, en fi,, temps al temps

  ResponElimina