1 de febr. 2011

Dimarts 8 de febrer a partir de les 19:30h

Aquest Dimarts 8 de febrer a partir de les 19:30 h a EcoConcern-Innovació Social:

Cinefòrum amb la projecció del documental

“Lucio, anarquista, atracador, falsificador, pero sobre todo ... Albañil.

d’Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga. (VO. Castellà). 90 min, 2007. Formó parte de la Selección Zabaltegi del Festival de San Sebastián 2007 y fue nominada para el Premio Goya al mejor documental

D'anarquistes n'hi ha hagut i n'hi segueix havent bastants al món. Els que han hagut de cometre atracaments o introduir-se en el contraband per a la causa són nombrosos. Els que han discutit estratègies amb El Ché o han ajudat a Eldridge Cleaver-el líder dels Panteres Negres-són molt menys. Els que unit a tot l'anterior, hagin aconseguit posar contra les cordes al banc més poderós del planeta mitjançant la falsificació massiva de traveller checks i sense faltar un sol dia al seu treball de paleta de construcció, només n'hi ha un: Lucio Urtubia, fill de Cascante (Navarra).


Aquesta pel.lícula narra la vida de Lucio, avui en dia, viu a Paris, retirat. Ha estat testimoni-moltes vegades part activa de diversos esdeveniments històrics que s'han donat la segona meitat del segle XX. Va viure des de dins el fenomen del maig de 1968, va recolzar amb la seva participació l'inici del règim de Castro, va participar en tota mena d'activitats antifranquistes ... Però sens dubte el seu gran cop el va donar a la segona meitat de la dècada dels setanta, acaparant així en la premsa titulars com el "bandido bueno", o el "Zorro vasco". Va aconseguir estafar al First National Bank (ara Citibank) 20 milions d'euros de l'època, per invertir els diners en causes en les que creia. Sorprenentment, la seva "carrera" li ha costat només uns mesos de presó.

Tota la informació i trailer a: www.lucio.com.es


PLANTA PRINCIPAL (ECOCONCERN)
(Entrada lliure)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada