21 de març 2010

"Els drets civils i polítics al País Basc i a l'Estat Espanyol, en demolició", amb David Fernández (Periodista)

Dimarts 23 de març, 19:45 hs. a EcoConcern: 
Els drets civils i polítics al País Basc i a l'Estat Espanyol, en demolició, amb David Fernández (Periodista). 

Xerrada-Col·loqui:
Presentació de la xerrada i del ponent per part d'un membre de la Mesa Cívica.
Ja fa massa anys que els drets civils i polítcs a l'Estat espanyol són conculcats, especialment al País Basc, i les seves violacions denunciades repetidament per organismes com la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, la Comissió Europea, Amnistia Internacional o la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), entre altres organismes: "Tanquen diaris il.legalment, detenen veïns nouvinguts sense proves, empresonen pacifistes per  absoldre'ls i jutgen torturats per haver denunciat tortures. Així de salvatge és la prova del cotó de la democràcia. Així de bèstia. Així de colpidora. Així de trista. I així anem." David Fernàndez, maig de 2009.
 "La veritat és que estic tan atemorit pel model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m'han desaparegut les poques ganes de somriure que tenia. (...) Em penso que n'hauríem d'estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi,
simplement, en arruïnats habitants del Leviatan global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans". Sebastià Salellas, primavera de 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada