"LA INCINERACIÓN DE RESIDUOS, LA CONTAMINACIÓN , SALUD Y ECONOMÍA"
Amb Manuel Gómez Moreno i José Luis Conejero Antorán
(membres plataforma antiincineració de Montcada i Reixac i fundadors de la coordinadora Estatal en contra de la incineració de residus en cimenteres).
La incineració de residus és defensada per algunes persones, institucions i grups d'opinió argumentant la seva capacitat de produir energia a partir de la combustió (valorització energètica), de fet, però, la incineració transforma els residus en gasos, aigües contaminades, cendres (partícules en suspensió) i escòries; aquests productes resultants són més tòxics que els residus originals, és a dir, la incineració no elimina els residus sinó que els concentra.
Actualment existeix una àmplia experiència amb altres models de gestió de residus municipals que disminueixen significativament els riscos per la salut i el medi i són més sostenibles
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/
Plataforma antiincineracion de Montcada i Reixac
ResponEliminaLa plataforma nace en el año 2006 como consecuencia del acuerdo entre el ACA y las fábricas de cemento por la que se acordaba quemar los lodos de las depuradoras, a cambio de una compensación económica.
50 organizaciones sociales y personas a nivel particular emprendimos una larga lucha contra la incineración de residuos peligrosos (lodos de depuradora, harinas cárnicas, llantas de neumáticos, etc) para protegernos de los peligros eso lleva a nuestra salud.
Desde entonces hemos y estamos realizado numerosas manifestaciones, charlas, hojas, carteles y realizado impugnaciones a la Generalitat y el Ayuntamiento, así como a los juzgados y creando (con otras plataformas) una coordinadora estatal.
Plataforma antiincineració de Montcada i Reixac
La plataforma neix l'any 2006 com a conseqüència de l'acord entre l'ACA i les fàbriques de ciment per la qual s'acordava cremar els llots de les depuradores, a canvi d'una compensació econòmica. 50 organitzacions socials i persones a nivell particular van emprendre una llarga lluita contra la incineració de residus perillosos (llots de depuradora, farines càrnies, llantes de pneumàtics, etc) per protegir-nos dels perills això porta a la nostra salut. Hem i estem realitzat nombroses manifestacions, xerrades, fulles, cartells i realitzat impugnacions a la Generalitat i l'Ajuntament, així com als jutjats i creant amb altres plataformes una coordinadora estatal.
Jose i Manolo