14 de des. 2010

Cine fòrum documental "LES FOSSES COMUNES A CATALUNYA" avui a les 19:30 a EcoConcern

Dimarts 14 de desembre a les 19:30 hores.


Sessió de cinefòrum projectant el documental Les fosses comunes a Catalunya, de la sèrie Espais de Memòria que parla de les fosses i la feina que s'està fent, del Memorial i de la dignificació feta en la Xarxa d'Espais de Memòria.

La presentació del documental anirà a càrrec de Juli Cuellar, responsable de l'àrea "Desapareguts i Fosses Comunes de la Guerra Civil i el franquisme". Direcció General de la Memòria Democràtica. Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Generalitat de Catalunya.

Fa 74 anys es va abatre sobre el país un vendaval d'odi i mort. Una important part de l'exèrcit va donar un cop d'Estat contra la República Espanyola que en resultar fracassat va esdevenir en una llarga i cruenta guerra civil. Un cop acabada la guerra, la repressió que van exercir els colpistes fou d'uns 200.000 assassinats durant el període de guerra i anys posteriors. Molts d'aquests crims foren realitzats en les cunetes de les carreteres on van quedar abandonats els cadàvers o van ser llançats a foses comunes. Avui, la Generalitat de Catalunya està impulsant, des de la Institució del Memorial Democràtic, l'esclariment dels fets i la recuperació dels cadàvers i la memòria d'uns dramàtics esdeveniments que mai haurien d'haver ocorregut.


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada