29 de nov. 2012

Els Amazics, poble mil·lenari i resistència permanent, amb Kaissa Ould Braham


Dimarts 4 de desembre a les 19:30 hores.

Xerrada-col·loqui:
Els Amazics, poble mil·lenari i resistència permanent, amb Kaissa Ould Braham (membre del moviment Amazic de Catalunya, es amaziga d'algeria, filologa i periodista en amazic i en francès).


1-Presentació del documental, 
 “Anda-tt temzi-w?” (On és la meva joventut?)
fet en el marc del projecte “Protagonistes, càmera a mà” del CIRD de l’ajuntament de Barcelona. 
El documental, de 30 minuts, explica la meva trajectòria com a dona immigrant. En primer lloc es presenta la dolorosa conjuntura del meu país (Algèria) des de la independència fins a les últimes revoltes del nord d’Àfrica. En segon lloc,  explico la meva situació com a refugiada moral amb totes les complicacions que la llei d’estrangeria planteja de cara als immigrants. Aquest documental és una denúncia de la violació dels drets humans en el meu país que jo com a dona i com a amaziga he patit. Per tant, el documental és una mostra de la situació de molts països africans que després d’un segle de colonització i 40 anys de dictadura han decidit de rompre les cadenes”.

2- Presentació del món amazic i un debat sobre la lluita del poble amazic per gaudir de la seva identitat com tots els pobles del món en un context on la religió és instrumentalitzada per  tal de fer callar les veus que criden per la defensa de la identitat amaziga en un marc democràtic.
Ja us podeu apuntar al tradicional sopar de Nadal 
Com cada any EcoConcern vol celebrar el Nadal amb la majoria de socis/sòcies que vulguin assistir al tradicional sopar del dia 18 de desembre a les 21:30 hores.
Per apuntar-vos ho heu de fer a través del resguard d’ingrés per un import de 20€ en el compte d’EcoConcern, a la Caixa d’Enginyers: 3025 0001 12 1433330381, o a “La Caixa”: 2100 3200 96 2201173752, indicant, sobretot,  el vostre nom. També ho podeu fer personalment a EcoConcern. En qualsevol cas, fins el dimarts 11, que és l’anterior al sopar. Esperem que hi hagi una molt bona acollida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada