31 de gen. 2014

La nova Llei de seguretat ciutadana i Normativa sobre guàrdies jurats, amb Josep Mª Mena



Dimarts 4 de febrer a les 19:30 hores, xerrada-col·loqui sobre


 La nova Llei de seguretat ciutadana i Normativa sobre guàrdies jurats, amb Josep Mª Mena Alvárez (exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).
Com atempta la nova Llei de seguretat ciutadana als drets constitucionals.Privatització de la seguretat ciutadana amb la nova normativa de guàrdies jurats. 

EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter de Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN 
Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com
 

23 de gen. 2014

Camps electromagnètics i els seus efectes biològics, amb Josep Mª Castells (Enginyer Elèctric)

Dimarts 28 de gener a les 19:30 hores.

Xerrada-col·loqui sobre 
Camps electromagnètics i els seus efectes biològics, amb Josep M. Castells (Enginyer Elèctric). Entrada lliure.


Els camps elèctrics i magnètics de baixa freqüència que s’emeten com a conseqüència de l'ús industrial i domèstic de l'electricitat (transformadors, línies de transport i distribució d'electricitat, electrodomèstics etc.) i els camps electromagnètics d'alta freqüència  (radio, TV, telefonia mòbil, forn, microones, etc.), provoquen respectivament  la circulació de corrents elèctrics al cos humà que interaccionen amb l'activitat elèctrica pròpia del funcionament de les cèl·lules, i escalfaments dels teixits.

Segons la magnitud d'aquests camps es poden generar disfuncions orgàniques a curt i llarg termini. El coneixement del comportament dels esmentats camps en funció de les diferents fonts d'emissió ens permetrà adoptar les mesures de protecció més eficaces.
__________________
EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter de Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN 
Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

16 de gen. 2014

Xerrada Col·loqui sobre el dret a l'avortament

Dimarts 21 de gener a les 19:30 hores.

Tema d’actualitat: 
Xerrada Col·loqui sobre el dret al avortament

A càrrec de Sandra Campañón, Activista de la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït, llicenciada en Humanitats i postgrau en Estudis Africans.

Es farà un petit resum de la lluita que s'ha fet fins ara a Catalunya i a l'Estat espanyol, quina és la legislació vigent i quina és la proposta del Ministre Gallardón. Se informarà també de les mobilitzacions que s'estan duent a terme.
Més informació sobre la campanya
Informació sobre l'avortament al mòn  
LA ENTRADA a la xerrada també es LLIURE I GRATUÏTA :)
__________________
EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter de Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN 
Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

10 de gen. 2014

Dimarts 14 “Bioconstrucción con Tierra, Madera y Paja” cinefòrum amb experts

Dimarts 14 de gener a les 19:30 hores, al local social d’EcoConcern, 

Cinefòrum amb la projecció del documental: 

“Bioconstrucción con Tierra, Madera y Paja”(Heidi Snel. Alemanya 43’), 
amb Maria Laura Del Tento (bioconstructora, arquitecte i coordinadora de la Comissió de Bioconstrucció de Permacultura Barcelona) y Celia Ribera (bioconstructora, arquitecte especialitzada en geobiologia).

La Bio construcció (biologia de la construcció) estudia les relacions holístiques de l’ésser humà amb el seu entorn edificat residencial i laboral, entenent com a holística aquella doctrina que propugna la concepció de cada realitat com un tot diferent de les parts que el componen.

La bioconstrucció respon a la construcció bastida d’acord amb una sèrie de principis bàsics, com:
    - materials inodors o d’olor agradable,que no emetin substàncies tòxiques               
    - materials naturals i no adulterats
Este magnífico documental aporta variadas técnicas que demuestran la seguridad y viabilidad de los materiales biológicos, exponiéndolos a rigurosas pruebas contra incendios y movimientos sísmicos. Además del bajo coste y la no dependencia del sistema financiero, la bioconstrucción añade criterios y técnicas que garantizan una vivienda más saludable, utilizando materiales no contaminantes ni tóxicos, reutilizables y reciclables, ahorrando energía y aprovechando las energías renovables

5 de gen. 2014

Educació, sanitat, pensions, serveis socials..., amb membres de TAIFA

Dimarts 7 de gener a les 19:30 hores:

Xerrada-col·loqui sobre:
"Educació, sanitat, pensions, serveis socials"...,
 amb membres de TAIFA.

Privatitzacions. Des de fa bastants anys la privatització de les propietats públiques estan a l'ordre del dia. A l'estat espanyol el procés va començar a la dècada dels vuitanta, amb la privatització de les empreses públiques de producció i algun banc, però s'ha intensificat molt en els últims temps en què, amb l'argument que cal reduir el dèficit públic i no hi ha diners a les arques públiques s'està venent al capital privat tot allò que és públic, principalment tot el sistema de serveis socials -salut, educació, pensions-
però també qualsevol element que formi part del sistema públic. La Generalitat acaba d'afirmar, en presentar els pressupostos del 2014, que privatitzarà patrimoni públic per 2.700 milions d'euros, sense donar cap detall de quin serà aquest patrimoni. Sembla que no hi hagi límit per privatitzar-ho tot. Per fer-ho s'està recurrent a formules molt variades, diferents de la privatització tradicional però que no per això deixen de constituir un abandonament de la propietat pública. Aquestes privatitzacions tenen conseqüències molt greus per a la població, d'ordre econòmic i polític, probablement la més important, entre moltes altres també greus, la transformació dels drets de  ciutadania de la població en mercaderies de consum que cal comprar. De tot això se’n parlarà a la sessió.