6 de febr. 2016

Cinefòrum-documental "More than honey"-Molt més que mel- (2012,95' VO. Subt castellà) de M. Imhoof

Aquest dimarts 9 de febrer a les 19:30h al RAI (C/Carders 12, ppal.)
Resùm: Durant els últims 15 anys, nombroses colònies d'abelles han disminuït a escala mundial, però les causes d'aquest desastre segueixen sent desconegudes. Depenent de la regió, entre el 50% i el 90% de totes les abelles autòctones han desaparegut, i aquesta epidèmia encara s'està propagant de rusc en rusc a tot el planeta. A tot arreu, es repeteix el mateix escenari: bilions d'abelles abandonen els seus ruscs, per no tornar mai més, i els seus cossos no es troben en l'entorn immediat.
Els científics han trobat un nom per a un fenomen d’aquesta magnitud, "desordre del col·lapse de colònies", i tenen bones raons per estar preocupats: el 80% de les espècies de plantes necessiten les abelles per ser pol·linitzades. Hauríem de culpar els pesticides, o fins i tot la medicació utilitzada per combatre’ls? Nous virus? L’estrès fruit de viatjar? La multiplicació d’ones electromagnètiques que pertorben les nanopartícules de magnetita que es troben a l'abdomen de les abelles? Fins ara, sembla que la combinació de tots aquests agents ha estat la responsable del debilitament de les defenses immunitàries de les abelles.
Fa cinquanta anys, Einstein ja havia insistit en la relació entre aquests recol·lectors de pol·len i la humanitat: "Si les abelles desapareguessin del món", va predir, "a la humanitat li quedarien només quatre anys de vida."

_CASTELLÀ_"Mucho más que miel "supone un magnífico vehículo para conocer el frágil mundo de las abejas, por el que debemos velar para evitar el alarmante proceso de desaparición de su población causado por el uso de agrotóxicos y otros actos abusivos de efectos letales. Si las abejas desaparecieran, el ser humano no tendría posibilidades de permanecer en este mundo.
En "Mucho más que miel" contemplamos el complejo y exótico microcosmos que encierran las colmenas. Dentro de ellas descubrimos un universo fascinante que cumple un papel fundamental en el equilibrio ecológico del planeta.
___________________________
EcoConcern-Innovació Social
Carrer Carders, 12 pral. (RAI) 08003 BARCELONA        
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter @EcoConcern_BCN  
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada