20 de nov. 2018

Tema d'actualitat: "El camí dels refugiats cap a Europa"



Dimarts 4/12/2018 - 19:30h - Xerrada col·loqui -


'El camí; refugiats cap a Europa ' a càrrec de Feride Durna (historiadora)

CAT-Parlant de les "realitats" que veiem i escoltem en els mitjans de comunicació com a "crisi migratòria o humanitària", fins i tot cridada com a "onada de refugiats" oblidem en el nostre present de qui estem parlant i les circumstàncies dels refugiats. De fet alguns ni sabem que és la diferència entre immigrant i refugiat. Aquesta xerrada vol donar una síntesi enfocant-se en dos camps de refugiats que Feride(historiadora i doctoranda Turc/alemanya) ha visitat recentment. Comencem en viatge en 2013 en un poble anomenat Kilis a Turquia sobre les experiències i realitats de les persones i la seva ruta des de pel Mediterrani fins a la seva arribada i els problemes que es troben a Alemanya.

Els responsables de l’Organització Internacional per les Migracions i d’ACNUR han confirmat que a Europa no hi ha cap “crisi migratòria” sinó una crisi política «alimentada per la narrativa tòxica» dels que s’esforcen en transmetre que la migració està fora de control. Totes les xifres desmenteixen la suposada “allau”. Analitzarem amb el flux migratori a la Mediterrània qüestionant els prejudicis i enfocant-se en el cami i els motius. La xerrada serà en castellà i la entrada gratuìta.

Feride Durna (historiadora alemanya d'origen turc)
CAST-Hablando de las “realidades” que vemos y escuchamos en las medios de comunicación como “crisis migratoria o humanitaria”, incluso llamada como “oleada de refugiados” olvidamos en nuestro presente sobre de quienes estamos hablando y las circunstancias de los refugiados. De hecho algunos ni sabemos que es la diferencia entre inmigrante y refugiado. Esta charla quiere dar una síntesis enfocándose en dos campos de refugiados que he visitado sobre los motivos de los refugiados y su camino. Empezamos en viaje en 2013 en un pueblo llamado Kilis en Turquía sobre las experiencias y realidades de las personas y su ruta desde por el Mediterráneo hasta su llegada y los problemas que se encuentran en Alemania.
La charla será en castellano y la entrada gratuíta con carnet rai o socios ecoconcern.




 
Els responsables de l’Organització Internacional per les Migracions i d’ACNUR han confirmat que a Europa no hi ha cap “crisi migratòria” sinó una crisi política «alimentada per la narrativa tòxica» dels que s’esforcen en transmetre que la migració està fora de control. Totes les xifres desmenteixen la suposada “allau”. Analitzarem amb el flux migratori a la Mediterrània qüestionant els prejudicis i enfocant-se en el cami i els motius.
T'hi esperem! -Entrada lliure-
LLOC:
Associació ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL [RAI]
CADA DIMARTS A LES 19:30h debats, xerrades, cinefòrums..

Carders 12, principal[RAI].08003 BARCELONA
<M>Jaume I .Telèfon: 93 319 03 51
@EcoConcern_BCN/ ecoconcern@pangea.org
Si vols que t'enviem setmanalment les nostres activitats o vols
associar-te, escriu a ecoconcernbcn@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada