28 de març 2011

La reforma de les pensions, el pacte social i les seves repercussions, amb membres del cololectiu TAIFA

Dimarts 29 de març a les 19,30 hores


Xerrada-cololoqui:

La reforma de les pensions, el pacte social i les seves repercussions, amb membres del cololectiu TAIFA.
Des de principis de 2010 l'economia espanyola s'ha vist sotmesa a grans pressions des de les institucions internacionals i els mercats financers. La magnitud del deute del país sembla haver facilitat una forta pressió sobre el govern espanyol per tal de sotmetre el país a un dur programa d'ajustaments que ha suposat una severíssima política econòmica que ha conduït a deteriorar les condicions de vida, de treball i drets socials de la població.
Entre les mesures més recents s'hi destaquen la reforma de les pensions i el pacte social que han signat el govern, la patronal i els sindicats, i que, sens dubte rebrà el suport de la majoria dels partits polítics. En aquesta xerrada es proposa repassar les mesures i intentar avaluar les repercussions de les mateixes en les condicions de vida i els drets socials de les classes populars i el teixit democràtic del país.


--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (Horari de secretaria Dimarts 18:30 a 21h)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com/

22 de març 2011

La immigració, enemiga o aliada de la independència de Catalunya, amb Victor Alexandre

Dimarts 22 de març a les 19:30 hores
Xerrada-cololoqui: La immigració, enemiga o aliada de la independència de Catalunya, amb Victor Alexandre (periodista i escriptor en llengua catalana).

D'acord amb les reflexions que faig en el llibre "Nosaltres els catalans", parlarem d'aquestes coses, dels drets i deures de les persones i dels pobles, del dret a viure a qualsevol lloc de la Terra i del deure de respectar la llengua i la cultura de la seva gent, de la necessitat de foragitar les ombres del prejudici, del recel i del racisme i de fer que arreli dintre nostre la ferma convicció que, més enllà de la raça animal, no hi ha cap més raça al món que la raça humana. Una raça humana configurada amb milers d'identitats cololectives una de les quals som nosaltres, els catalans.
--
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

14 de març 2011

Els desnonaments de vivendes, amb Ada Colau (Coordinadora de la Plataforma afectats per la hipoteca).

Aquest Dimarts 15 de març a les 19:30 hores al local social d'EcoConcern
Tema d'actualitat: Els desnonaments de vivendes, amb Ada Colau (Coordinadora de la Plataforma afectats per la hipoteca).

A les darreres dècades, l'estat espanyol s'ha caracteritzat per una vulneració generalitzada del dret a l'habitatge, amb una política econòmica que ha tractat l'habitatge com un bé d'inversió en lloc de com un dret fonamental. Fruit d'aquesta política, en els darrers anys vam assistir a l'escalada de preus que van portar a l'inflament de la bombolla immobiliària, deixant a bona part de la població amb greus dificultats d'accés a un habitatge digne. Amb la crisi, a aquesta problemàtica no resolta se n'afegeix una de nova igual o més dramàtica: els desnonaments massius per motius econòmics, especialment fruit de les execucions hipotecàries, que avui ja afecten a quasi 300.000 famílies a tot l'estat.

4 de març 2011

8 de Març; "Quién debe a quién?, la deuda ecológica", del Grup Ekologistak Martxan.

Dimarts 8 de març a les 19,30 hores al local social d'EcoConcern cinefòrum amb la projecció del documental "Quién debe a quién?, la deuda ecológica", realizat per José Manzaneda del Grup Ekologistak.

Els països del Nord o països enriquits gasten el 80% dels recursos naturals i energètics. Aquest model injust amaga un gran deute ecològic cap el Sud. Es parla del deute financer de molts països del Sud amb bancs i governs del Nord, però tenint en compte el deute ecològic del Nord amb el Sud, realment: Qui deu a qui?
José Manzaneda. Ekologistak Martxan. 2006. 28 min. Creative Commons.


Descripción del documental en castellano


Con apenas un 20% de la población mundial, los paí­ses del Norte o paí­ses enriquecidos gastamos el 80% de los recursos naturales y energéticos. Este modelo injusto esconde una gran deuda ecológica hacia el Sur compuesta por cuatro elementos: 1- La deuda del carbono: la enorme emisión de gases provoca el efecto invernadero, la destrucción de la capa de ozono y el cambio climático. 2- La biopiraterí­a: las transnacionales patentan conocimientos ancestrales de campesinos y pueblos indí­genas semillas, plantas medicinales, etc.) sin pago alguno. 3- Los pasivos ambientales: el Norte extrae a bajo precio recursos y materias primas del Sur, con un elevado coste ecológico y social 4- La exportación de residuos tóxicos del Norte al Sur. Se habla de la deuda financiera de muchos paí­ses del Sur con bancos y gobiernos del Norte. Pero teniendo en cuenta la deuda ecológica del Norte con el Sur, realmente í‚¿QUIEN DEBE A QUIEN?