25 de set. 2013

Un Viatge a l'Antàrtica, amb Antonio Ariza (viatger expert).


Dimarts 1 d’octubre a les 19:30 hores

Xerrada-col·loqui: 

Un viatge a l'Antàrtica, amb Antonio Ariza (viatger expert).


"El meu viatge a l'Antàrtica, el sisè continent i la avantsala de l’infinit com l’ha qualificat algú, no fou directe, és a dir des d'Usuhaia, com és el més comú, sinó que jo vaig elegir arribar després de visitar les Georgias del Sud i Orcades del Sud, per la qual cosa arribarem al continent gelat ja bastant entrenats.
Era el dia de Sant Esteve i ens trobàvem, per tant, en el començament de l’estiu austral. De seguida t’adones perquè és l’únic continent no habitat per l'ésser humà: està a una latitud d’uns 65º sud, que comparant-lo amb el nord, a la mateixa latitud, està superpoblada, no diguem de vegetació, etc.
En el sud els glacials se succeeixen, sols emergeix el 2% del sòl, la resta està cobert pel gel, en un continent d’uns 14 milions de kms quadrats. Per contra la fauna que allà habita és abundant, clar que només els que estan adaptats al fred i a condicions extremes poden sobreviure, tot i ser l'estiu el termòmetre del vaixell marcava un grau sota zero, encara que la sensació de fred era molt superior.
Però, amb tot, les sensacions allà rebudes i les imatges fixades en les nostres retines van fer del viatge uns dies emocionants, inoblidables i molt difícils de poder transmetre les cares i les expressions de tots els components de l’expedició quan es tornava al nostre vaixell, anomenat Plancius, després de les excursions, a vegades fins a 3 al dia, amb les zodíac. El viatge va concloure a Usuhaia el dia 1 de gener de 2012".

Més informació:


Us esperem!
-- 
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51 (secretaria oberta dimarts tarda)
Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com
TWIT: http://www.twitter.com/EcoConcern_BCN



1 comentari:

  1. Una altra convocatòria per als interessats:
    Dilluns 14 d’octubre, 19 h
    L’Antàrtida i el canvi climàtic
    Josep Enric Llebot, catedràtic de Física de la UAB
    B. Camp de l’Arpa-Caterina Albert (Indústria, 295)

    ResponElimina