28 de nov. 2013

Banca Ètica Nord-Sud: microfinances i cooperació al desenvolupament

Dimarts 3 de desembre a les 19:30 hores.

Xerrada-col·loqui sobre Banca Ètica Nord-Sud: microfinances i cooperació al  desenvolupament, amb David Díaz de Quijano i Barbero (Coordinador d’Oikocrèdit Catalunya).


En temps de crisi econòmica i financera molts cops la solidaritat és el primer que es retalla. En els darrers 4 anys hem pogut constatar com els fons destinats a cooperació al desenvolupament s'han vist brutalment lapidats, en especial aquells gestionats per l'administració pública. En aquest context, les finances ètiques Nord-Sud i les microfinances s'erigeixen com una alternativa des de l'economia social per a poder compatibilitzar rendibilitat econòmica i cooperació al desenvolupament sostenible dels països del Sud.

22 de nov. 2013

L’energia després de Fukushima, amb la presència de Jordi Ortega

Dimarts 26 de novembre a les 19:30 hores.

Xerrada-col·loqui sobre el llibre: 

L’energia després de Fukushima,  
de Cristina Narbona (exministra de Medi Ambient i consellera del Consell Nuclear Espanyol) i de l'expert investigador Jordi Ortega (filòsof, periodista i politòleg), amb la presència de Jordi Ortega.



El debat energètic després de Fukushima i com Alemanya aborda la transició energètica en contrast amb l'evolució de la reforma energètica del govern espanyol.   
Aquest llibre tracta de contribuir a un debat molt més profund sobre els veritables costos —econòmics i socials— de l'opció nuclear, així com sobre la viabilitat d'un món sense aquesta mena d'energia.

Jordi Ortega fa temps que segueix, estudia i analitza la realitat, especialment en el camp del clima i, també, de l'energia i de les polítiques públiques ecològiques, no endebades és membre del Grup d'Investigació de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Universitat Carlos III. Cristina Narbona, l'exministra de Medi Ambient, no ha deixat, tampoc, d'implicar-se en la qüestió nuclear, ja quan era professora de econòmiques a la Universitat de Sevilla, o ara com a portaveu de Canvi Climàtic del Grup Socialista a les Corts de Madrid, o bé com a membre del Panel de Nacions Unides sobre Sostenibilitat Global, que tot just va presentar el seu informe el gener d'enguany.

Més informació a: http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2013/11/22/experto-plantea-salida-crisis-pasa/658925.html

_________________________________     EcoConcern-Innovació Social
Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
Telèfon: 93 319 03 51   Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
Twitter de Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN 
Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

15 de nov. 2013

Procés cap a la Independència. Oportunitat o cortina de fum?, a càrrec de Joan Sebastià Colomer (CUP i d'Endavant)

Dimarts 19 de novembre a les 19:30 hores.

Tema d’actualitat:

Procés cap a la Independència. Oportunitat o cortina de fum?, 

a càrrec de  Joan Sebastià Colomer (militant de la CUP i d'Endavant, representant de la campanya "Independència per canviar-ho tot", cantant i llicenciat en filosofia).
És el govern qui ha encès el debat sobiranista o és l'agitació sobiranista la que ha obligat el govern a prendre posicions? Hi haurà consulta? Amb quina pregunta?


El procés tal qual ens l'ofereix el govern: és possible? És desitjable? I, sobretot, és el que diuen que és o és simplement un instrument per forçar el govern espanyol a negociar sota la pressió de les masses? O encara pitjor: el procés sobiranista és una cortina de fum per a tapar les retallades i els casos de corrupció? Quin paper ha de jugar el poble en tot això? Què n'ha de treure el poble de tot això?...

ENTRADA LLUIRE!
_________________________________
ECOCONCERN-INNOVACIÓ SOCIAL

 Mare de Déu del Pilar 15, principal. 08003 BARCELONA
 Telèfon: 93 319 03 51(dimarts tarda) Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org
 Web: http://www.pangea.org/ecoconcern
 Twitter de Ecoconcern: http://twitter.com/EcoConcern_BCN
 Blog d’Ecoconcern: http://elracodeldebat.blogspot.com

9 de nov. 2013

Cineforum amb la projecció del documental" El Bazar Solidario"

Dimarts 12 de novembre a les 19:30 al local social d’EcoConcern.

Cinefòrum amb la projecció del documental: “Bazar solidario: la solidaridad también se compra y se vende en el mercado” (2011, 48’), amb assistència dels seus realitzadors Zeltia Outeriño González i Aleix Cortés Puig

El basar solidari és un documental independent que critica el consum de solidaritat en què s’han convertit algunes ONG i la cooperació en general. Els realitzadors viatgen a Colòmbia amb la ONG amb la qual col·laboren per seguir el rastre dels 0'60 euros amb què s’apadrina un nen...
Una indústria que mou molts diners i ocupa molta gent, una afirmació col·lectiva i auto complaent del primer món que no busca res més que invitar i promoure la passivitat de les seves víctimes.

Ficha tècnica:
Duración: 46 mins
Título: El Bazar solidario; 
Realización y guión: Zeltia Outeiriño González y Aleix Cortès Puig
idioma:Castellano
año: 2011, Prod. el mirador project
www.elbazarsolidario.blogspot.com
XXVII Festival de Cinema Latinoamericano de Trieste, Italia.
XXXVIII Jornada Internacional de Cinema da Bahía, Brasil.
L'Alternativa 2011, Festival de Cine Independiente de Barcelona.
Cine Otro Valparaíso, 6º Festival de Cine Político, Social y de Derechos Humanos.
(Castellano)
Esta película cuenta el proceso de desencanto de una madrina respecto al programa de apadrinamiento en el que participaba con una ONG.
La madrina es la propia realizadora quien, con su colega Aleix, viaja a Colombia para grabar el publirreportaje de la ONG con la cual colabora. A medida que avanza el plan de rodaje, los realizadores se sienten contrariados por el papel que juegan en un contexto ajeno en el cual les faltan claves para interpretar la realidad. Guiados por los trabajadores de la ONG, seguirán el rastro de los 0.60€ al día con los que se apadrina un niño..

www.elbazarsolidario.blogspot.com
  http://www.youtube.com/watch?v=Y41QBBG655Y