16 de maig 2015

Pinzellada sobre Xina, amb Benjamí Bastida (economista i membre del Seminari d’economia crítica TAIFA).

Dimarts 19 de maig a les 19:30 hores
Xerrada-col·loqui sobre Pinzellada sobre Xina, amb Benjamí Bastida (economista i membre del Seminari d’economia crítica TAIFA).
El procés socioeconòmic que té lloc en l’interior de l’espai xinés i la seva projecció a l’exterior, produeix, al mateix temps, sorpresa, admiració, perplexitat i inquietud. Cap on va la Xina? O tal vegada la pregunta correcta seria: Cap on ens porta la Xina?
El procés sembla equilibrat (es coneixen poques ruptures), però està ple de contrastos: el creixement no atenua la desigualtat sinó que la converteix en un risc de protesta social; construcció d’infraestructures per al creixement al costat de les agressions al medi ambient en forma de malbaratament de recursos i contaminació insuportable; socialisme “amb característiques xines” o capitalisme “manchesterià”?








És necessari i interessant tractar d’assenyalar les que poden ser línies mestres: Creixement o desenvolupament? Quins agents i quins factors condueixen endavant el procés? Quins són els reptes i riscos que comporta? Quines repercussions pot tenir en la geoestratègica global?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada