29 d’oct. 2015

Castanyada i despedida de local

 NOTA URGENT DEL CONSELL
Se'ns presenten canvis! Pel fet que el nou contracte de lloguer al lloc actual té un preu molt elevat, EcoConcern marxarà el proper novembre del local que hem estat  ocupant durant 18 anys al carrer de la Mare de Déu del Pilar, 15 pral., us enviem l’Ecocorreu del mes de novembre sense saber en aquests moments on anirem.
Per tant, cada setmana farem l’activitat en el local de sempre o bé indicarem el lloc on es farà l’activitat corresponent a cada dimarts. En el moment que tinguem el nou local us ho comunicarem i procurarem que estigui molt a prop del que teníem fins ara.
Esperem que seguireu assistint, com cada dimarts, a les activitats programades i us preguem, si no ho heu fet, que ens envieu la vostra adreça de correu a: ecoconcernbcn@gmail.com a fi d’enviar-vos la correspondència per email en lloc de correu postal.

El dia 13  de novembre, de 10:30 a 14 hores, es farà una primera sessió de treball, en el local de sempre, per preparar el programa d’activitats del segon quadrimestre. Tothom és convidat a participar-hi i aportar idees. Us hi esperem. Després a dinar.

Dimarts 3 de novembre a les 19:00 hores.
Celebració de la festa de Tots Sants – Castanyada al local social
Farem la celebració de la tradicional castanyada xerrant, amb música, castanyes, moniatos, panellets i moscatell. Veniu que ens ho passarem molt bé. Preu de la castanyada 10 €

EcoConcern va recuperar una de les tradicions populars que se celebren a Catalunya com és La Castanyada, de la qual, en l’agenda d’activitats dels dimarts oferim el que es farà. El nostre difunt company Domènec Melendo en va ser l’impulsor i s’encarregava de buscar la música i fer que la castanyada fos una realitat. Tot i que el nostre company ja no hi és, la seguirem fent per transmetre un emocionat record per a ell i la seva companya la Carme.
Aquest any, a més a més, ens falta un altre company i conseller d’EcoConcern, l'Eugeni Pastor. També transmetem un emocionat record a la seva companya Rosa.
És per aquests motius que voldríem ser molta gent i us convidem a venir al nostre local a celebrar-la.


La festivitat se sol representar amb la figura d'una castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobra d'abric i amb mocador al cap, davant d'un torrador de castanyes per a la venda al carrer. Actualment, la castanyada se celebra en l'àmbit familiar, extra familiar i comunitari. A les escoles és la primera de les quatre festes tradicionals escolars, juntament amb Nadal, Carnestoltes i Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada