4 de gen. 2017

[17/1] Cinefòrum: "Corazones verdes, frente al cambio climático"



Documental dirigit per Laura Kervyn el 2015. Projecció (80') i debat amb la presència de  Toni Ribas, membre del col·lectiu 350 BCN i un dels participants del documental.

Construyendo el movimiento por el clima más grande de la historia. "Corazones verdes" es un documental producido por 350 BCN sobre el movimiento global frente al cambio climático que cada día coge más fuerzas. Fue producido con el apoyo de casi 140 personas gracias a una campaña de financiamiento colectivo (impulsada desde Goteo). Fue parte de la gigantesca movilización mundial que llevó a las calles a más de 700 mil personas para pedir a los líderes mundiales reunidos en la Cumbre del Clima de Naciones Unidas menos palabras y más acciones frente al cambio climático.

[Veure el tràiler] Resúm del cinefòrum
 
350BCN, per la lluita contra el canvi climàtic cal veure on s’inverteixen els diners i sobretot que no sigui en combustible fòssil.
A través de les veus dels membres del moviment, d'especialistes i d'activistes de llarg recorregut en la defensa dels drets ciutadans, com Salvador Pueyo, Arcadi Oliveras, Ester Vivas, Joan Martínez Alier i altres, Cors verds front al canvi climàtic parla de les conseqüències mediambientals dels nostres gestos diaris i de la necessitat d'un canvi radical de hàbits. Però també posa sobre la taula que aquests indispensables gestos individuals resulten insuficients si no anem més enllà del nostre àmbit privat i ens unim a les grans lluites socials dels nostres temps. Perquè en definitiva, el canvi climàtic és el punt en què conflueixen els principals problemes de la humanitat en els nostres dies i el major repte al qual ens hàgim enfrontat mai. La solució només arribarà si ens unim, ja, en el major moviment ciutadà de la història. Pressionant, exigint canvis i exercint el nostre poder dia a dia.
El retrat d’aquests personatges vinculats al moviment expressa la diversitat de motivacions que els porten a bolcar-se en la creació d’un moviment ciutadà i els diferents rostres que pot tenir l’activisme. Al mateix temps varis especialistes ens mostren la necessitat d’entendre el nostre entorn per poder conviure amb ell de manera sostenible. Expliquen la gravetat del canvi climàtic que hem generat i la seva indissociable relació amb el consum d’energies fòssils, el paper de la indústria alimentària en aquest escenari, les implicacions socials i econòmiques d’aquesta crisi mediambiental i les profundes injustícies que amaga la lògica del mercat dominant.


Dimarts 17 de Gener a les 19:30h
EcoConcern - c/Carders, 12 Ppal (Barcelona)
Metro Urquinaona o Jaume I

Entrada gratuïta amb el carnet de l'associació RAI (4€ l'any)
El carnet es pot adquirir in situ durant l'acte i permet l'accés a totes les activitats de RAI i d'EcoConcern durant un any.


>> Esdeveniment a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada